اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

به علت خشکسالی و تغییر اقلیم

30 هزار هکتار از مزارع چهارمحال و بختیاری به سن گندم آلوده می‎شود

خبرگزاری فارس: مدیر حفظ نباتات اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: پیش‌بینی می‎شود در سال زراعی جاری به علت خشکسالی و تغییر اقلیم 30 هزار هکتار از مزارع این استان به آفت سن گندم آلوده شود.

30 هزار هکتار از مزارع چهارمحال و بختیاری به سن گندم آلوده می‎شود

حسین برزگر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: سن گندم به علت نحوه زندگی خود، مشخصات متفاوتی دارد، بعضی از سن‌ها که در جاهای بلند مانند کوهستان‌ها زندگی می‌کنند جثه کوچکی دارند، بعضی دیگر از سن‌ها که از مزرعه‌های گندم و جو تغذیه می‌کنند، جثه بزرگی دارند.

وی افزود: به همین دلیل طول حشره کامل سن حدود 12 تا 14 میلی متر و عرض آن 6 تا 7 میلی متر متغیر است.

برزگر با بیان اینکه در سال زراعی گذشته در 7 هزار هکتار از سطوح آلوده به این آفت، مبارزه شیمیایی صورت گرفت، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‎شود در سال زراعی جاری به علت خشکسالی و تغییر اقلیم 30 هزار هکتار از مزارع به این آفت آلوده شوند.

مدیر حفظ نباتات اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نحوه خسارت سن، ابراز داشت: در صورتی که با سن مبارزه نشود و از روش‌های کنترل این آفت استفاده نشود، این آفت می‌تواند تا صددرصد محصول گندم و جو را از بین ببرد.

این مسئول با بیان اینکه آفت سن گندم در دو مرحله خسارت می‌زند، خاطرنشان کرد: شناخت این دو مرحله و مبارزه به موقع، می‌تواند جلوی خسارت را بگیرد.

وی خسارت در مرحله سن مادر و خسارت در مرحله پورگی را دو مرحله خسارت سن گندم برشمرد و گفت: سن مادر پس از ریزش به مزرعه‌ها از برگ، ساقه و جوانه مرکزی گندم تغذیه می‌کن، اگر شدت حمله بیشتر باشد، جوانه مرکزی گیاهان زرد می‌شود و مزرعه گندم به یک علفزار تبدیل می‌شود.

برزگر ادامه داد: از نشانه‌های دانه‌های سن زده گندم، یک نقطه تیره رنگ با هاله بی رنگ دور آن است که در متن زرد دانه گندم، کاملاً مشخص است.

مدیر حفظ نباتات اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به روش‌های کنترل آفت سن، اذعان داشت: مهم‌ترین کاری که یک کشاورز باید برای مقابله با سن انجام دهد، کنترل آفت است.

وی متذکر شد: برهمین اساس لازم است تا در مناطق آلوده و در شیب‌های بالای هشت درصد، گندم کاری نشود، تناوب زراعی را با محصولاتی مانند جو انجام دهید و در مناطق آلوده به سن، به ویژه موقعی که آفت طغیان کرده، دو تا سه سال از کاشت گندم خودداری کنید، این کار برای کاهش آفت سن اهمیت دارد.

برزگر ابراز امیدواری کرد با کمک کشاورزان و کمک‌های اعتباری این آفت را کنترل تا محصول استراتژیک مثل گندم که غذای اصلی مردم است سالم به دست مصرف کننده برسد.

انتهای پیام/68001/ن20/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول