به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، دوازدهمین کنگره تغذیه ایران در اصفهان ظهر امروز با حضور جمعی از مهمانان داخلی و خارجی آغاز به کرد که در آیین افتتاحیه این مراسم شاهین شیرانی در مورد تغییر سبک و شیوه زندگی اظهار کرد: در گذشته در ایران علت مرگ و میر بیماریهای واگیردار بوده اما در حال حاضر بیماریهای قلبی، حوادث ترافیکی و سرطانها بیشترین علت مرگ و میر است.
وی افزود: بیماریهای قلبی مربوط به تغذیه ناسالم است که هزینههای زیادی را بر کشور تحمیل میکند و بودجه کشور برای درمان مردم هزینه میشود که این امر اهمیت موضوع تغذیه را یادآور میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: تغذیه از جنین در رحم مادر گرفته تا سنین بالاتر و سالمندی دارای اهمیت است که از آن به عنوان یک اسلحه یاد میشود که قادر است کشوری را در تنگنا قرار دهد و یا از تنگنا برهاند.
وی با اشاره به اینکه اصول تولید، نگهداشت و روشهای پخت سه اصل استفاده بهتر از غذاها محسوب میشود، گفت: بحثهای مهمی وجود دارد که باید در رأس امور قرار بگیرد و به مسئولان منتقل شود، به عنوان مثال در تمام کلینیکهای درمانی و بیمارستانها خلأ نبود یک متخصص و مشاور تغذیه دیده میشود.
شیرانی با بیان اینکه در کشور از سیستم سنتی برای رفع نیازهای فعلی استفاده میشود که حل مشکلات به واسطه این روش غیر ممکن است، گفت: بحث سیاستگذاران کشوری، ایجاد سازمان غذا و دارو در دانشگاهها، معاونت غذا و دارو، بحث اضافه کردن آهن و اسیدفولیک به آرد، نمک یددار و موضوع آموزش مردم از جمله اقداماتی است که باید صورت بگیرد.
شیرانی تغذیه را یار همیشگی سلامتی دانست و گفت: باید زنان خانهدار آموزش داده شوند زیرا آنها پایههای خانواده هستند و تغذیه یک خانواده زیر نظر آنها صورت میگیرد، همچنین استفاده از طب ایرانی و سنتی و آیهها و احادیث درباره اهمیت تغذیه و سلامتی به افراد جامعه بسیار مفید است.
وی با بیان اینکه تغذیه در پیشگیری، درمان و بازتوانی نقش اساسی دارد، عنوان کرد: مقامات کشوری باید انتظارات خود را از برگزاری کنگره و دانشگاه بیان کنند تا دانشگاه برای برآوردهکردن انتظارات از استان اصفهان آغاز کنند و تا سطح کشوری پیش بروند.
انتهای پیام/آ20/ض1002