محمود بهمنی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به تعیین استاندارد زیتون خشک شده برای نخستین بار در کشور اظهار کرد: با توجه به سیاستهای راهبردی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در راستای بهرهبرداری بهینه و افزایش بهرهوری محصولات جنبی کشاورزی و ضرورت ارتقای معیشت کشاورزان و پایداری محیط زیست، تفاله زیتون فرآوری شده به عنوان یک ماده غذایی مکمل برای دام و طیور معرفی شد.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از 10 هزار تن تفاله زیتون در مناطق رودبار، زنجان و قزوین در کارخانهها روغنکشی میشود، افزود: تا سالهای گذشته کارخانهها برای دفع تفاله زیتون به عنوان زباله، موجبات تخریب طبیعت را فراهم میکردند که با توجه به نتایج حاصله از فعالیتهای پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان تفاله زیتون فرآوری و ماده مکمل غذایی دام و طیور معرفی شد.
این مسئول ادامه داد: طبق هماهنگی با اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان برای ارتقای بازار کسب و کار این محصول جدید فرآوردههای زیتون درخواست تهیه استاندارد تفاله شد که نخستین جلسه در این زمینه برگزار شد.
وی تدوین این استاندارد را در ارتقای بازار و بهرهوری بیشتر زیتونکاری کشور تاثیرگذار دانست و از انجام یک پروژه تحقیقاتی مشترک اصلاح درختان زیتون بین ایران و اسپانیا خبر داد.
بهمنی ابراز کرد: در راستای انعقاد تفاهمنامه سه جانبه همکاری بین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری و مرکز تحقیقات زیتون «کوردوبا» اسپانیا، مراحل اجرایی پروژه تحقیقاتی اصلاح درختان زیتون در ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار و باغ کلکسیون علیآباد رودبار عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه بذور تعداد 5 رقم زیتون ایرانی و 19 رقم زیتون اسپانیایی در باغ کلکسیون زیتون کوردوبا و باغ کلکسیون علیآباد رودبار منتقل شد، تصریح کرد: محصول زیتون این دو کشور در محیط مخصوص کشت شدند.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان رقمهای مذکور زیتون پس از سبز شدن، نمونهها به ایستگاه تحقیقات زیتون انتقال یافتند تا پس از رشد کافی در باغ علیآباد رودبار کشت شوند و پس از تیمارهای لازم بهزراعی، خصوصیات آنها ثبت و مورد بررسی قرار گیرد تا نسبت به تدوین الگوهای نوین اصلاحی اقدام شود.
انتهای پیام/غ20/پ3003