اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مولوی‌پژوه و استاد دانشگاه تهران:

نی‌نامه مولانا نماد و تمثیل روح انسان کامل است

خبرگزاری فارس: مولوی‌پژوه و استاد دانشگاه تهران نی‌نامه مولانا را نماد و تمثیل روح انسان کامل دانست.

نی‌نامه مولانا نماد و تمثیل روح انسان کامل است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک پرویز عباسی‌داکانی بعد از ظهر امروز در همایش «مولانا معلم معنا» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین اظهار داشت: مولا‌نا جلال‌الدین محمد بلخی به خوبی تمثیلی زیبا از روح انسان کامل را در نی‌نامه به تصویر کشیده و اشعار نی‌نامه نغز‌ترین اشعار در ارتباط با روح انسان است.

وی با اشاره به اینکه همه تلاش مولانا تصفیه و تزکیه روح برای رسیدن به حقیقت روح مطلق است، تصریح کرد: نی‌نامه بهترین وسیله‌ای است که به واسطه آن می‌توان عمق وسعت و تنوع اندیشه مولانا عارف بزرگ قرن هفتم را به خوبی شناخت.

مولوی‌پژوه و استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه خودشناسی و انسان‌شناسی بنیادی‌ترین ساختار اندیشه مولانا را تشکیل می‌دهد، بیان کرد: توجه به باطن و روح و اصل وجود مهم‌‌ترین چیزی است که مولانا همواره انسان‌ها را به آن سفارش کرده است، حضرت مولانا پیوسته از اینکه انسان‌ها ارزش و جایگاه واقعی خود را نمی‌دانستند ناراحت بود و این موضوع دغدغه اصلی وی شده بود.

عباسی‌داکانی عروج به حقیقت روح مطلق را از آرزوهای مهم مولانا عنوان کرد و گفت: به نظر این عارف برجسته عبور از سختی‌ها رمز رسیدن به انسانیت است و انسان‌ها اگر می‌خواهند به کمال برسند باید سختی‌ها را تحمل کرده و به جهان مادی توجهی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه خودشناسی و انسان‌شناسی بنیانی‌ترین ساختار اندیشه مولاناست تاکید کرد: امروز بشر صرفا با عقل و تکیه بر علم مادی بدون عشق به پروردگار و ایمان زندگی می‌کند و به همین علت است که جهان امروز به جهانی افسرده تبدیل شده است، در این شرایط پرداختن به مولانا می‌تواند به کمک بشر آمده و انسان را از افسردگی نجات دهد زیرا حضرت مولانا انسان‌ها را به توجه به دو بال علم و عشق برای کشف حقیقت خلقت رهنمون می‌کند.

مولوی‌پژوه و استاد دانشگاه تهران ادامه داد: مولانا بارها به ارتباط انسان با خدا و ایمان سخن گفته و به خوبی به این ارتباط پرداخته است.

همایش «مولانا معلم معنا» از امروز به مدت دو روز با هدف انتقال پیام مثنوی معنوی به انسان امروز، آشنایی نسل جوان و دانشجو با عرفان اصیل اسلامی، آشنایی با آموزه‌های اخلاقی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی رومی و بسط و توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی در خمین برگزار می‌شود.

انتهای پیام/آ20/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول