اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

برای نخستین‌بار در کشور

ثابت‌کننده‌ بافت قلب با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساخته شد

خبرگزاری فارس: با همکاری متخصصین جراحی قلب باز دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نخستین‌بار در کشور نمونه ایرانی ثابت‌کننده موضعی بافت قلب در بیمارستان امام رضا‌(ع) مشهد ساخته و مورد استفاده قرار گرفت.

ثابت‌کننده‌ بافت قلب با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساخته شد

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از وب‌دا خراسان‌رضوی، محمد عباسی مدیر گروه جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سکته‌ قلبی، عارضه‌ شایعی است که به علت گرفتگی عروق خون‌رسان قلب اتفاق می‌افتد و برای رفع این عارضه عمل جراحی بای‌پس عروق کرونری( CABG ) انجام می‌شود.

فوق‌تخصص جراحی قلب خاطرنشان کرد: عمل جراحی قلب باز به صورتی است که در آن قفسه‌ سینه‌ بیمار باز شده، رگی از قسمت‌های دیگر بدن مثل پا جدا شده و به قسمت گرفته‌ رگ قلب پیوند می‌خورد و بدین ترتیب عمل خون‌رسانی به قسمت عضلانی قلب از سر گرفته می‌شود.

رئیس بیمارستان امام رضا(ع) مشهد افزود: جراحی قلب باز به دو روش انجام می‌گیرد که در روش اول قلب به صورت موقت از سیستم گردش خون خارج شده و بیمار به دستگاه پمپ قلب و ریه متصل می‌شود و این دستگاه به طور موقت عمل پمپاژ خون را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: در روش دوم  با استفاده از دستگاه طراحی شده صرفاً قسمتی از قلب که نیاز به پیوند رگ دارد، ثابت نگه داشته می‌شود و در حالی که قلب در حال انجام سیکل طبیعی خود است، عمل پیوند رگ انجام می‌پذیرد و با این روش از عوارض عمل جراحی کاسته می‌شود.

رئیس دپارتمان قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مزایای این دستگاه نسبت به نمونه مشابه‌ خارجی دستگاه گفت: پوشش دادن فیلد مناسب رگ پیوندی،  ثابت نگه‌داشتن قسمت مورد نظر قلب در سطح بالاتر، ارزان‌تر بودن آن نسبت به نمونه‌ خارجی، ظریف‌تر بودن و در نتیجه اشغال فضای کمتر از مزایای این دستگاه نسبت به نمونه‌ خارجی آن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در گذشته برای تهیه این دستگاه مشکلات زیادی وجود داشت و یکی از آنها هزینه بالا و دیگری زمان دسترسی به این دستگاه بود و امروز علاوه بر اینکه این دستگاه با هزینه پایینی در اختیار مراکز درمانی قرار می‌گیرد، نواقص آن هم نسبت به نوع خارجی آن برطرف شده است.

وی ادامه داد: برای ساخت هر یک از این دستگاه‌ها 5 میلیون ریال هزینه می‌شود که علاوه بر کاهش 50 درصدی هزینه تامین این دستگاه، کشورمان در ساخت این دستگاه به خودکفایی رسید و نیازی به واردات این دستگاه نیست.

انتهای پیام/ش30/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول