حسین صفاری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر روی این موضوع که آبیاری با فاضلابهای شهری سبب افزایش بیماری اماس و سرطان میشود، طرح پژوهشی داریم که هنوز به اثبات نرسیده است.
وی ادامه داد: در این طرح پژوهشی حتی تأثیر برنج لنجان بر افزایش اماس هم بررسی شد که با گذشت یک سال از این تحقیقات هنوز به نتیجهای اثبات شدهای، نرسیدیم.
مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: بخشی از محصولات کشاورزی آبیاری شده با پسابهای شهری، امحاء شده است.
وی از ایجاد یک روش جدید برای کشاورزان خبر داد و افزود: یک نوع کشت گیاه سربوم با گاز اتانول که یک محصول صنعتی است را در این زمان بیآبی پیشنهاد دادیم.
صفاری گفت: کشاورز با این کار هم میتواند امرار معاش کند هم نیاز به آبیاری محصولات خود با پسابهای شهری نیست.
وی کشاورزان را به سمت کشتهای صنعتی خواند و تاکید کرد: اعضای این صنف میتوانند اقدام به کشت محصولاتی کنند که مصارف دامی، حیوانی و انسانی داشته باشد.
مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان افزود: برای اطمینان خاطر از سلامتی میوه و سبزیجات مصرفی که با پسابهای شهری آبیاری نشده باشند باید در چهار مرحله گندزدایی شوند.
صفاری، شستوشو، انگلزدایی، ضد عفونی و شستوشو را چهار مرحله خواند و ادامه داد: اینکه عناصر سنگین موجود در پسابها برای سلامتی افراد مضر بوده، هنوز به اثبات علمی نرسیده است.
وی تاکید کرد: قبول ندارم که آب اصفهان آلوده است و به شدت آلودگی میکروبی آب اصفهان را تکذیب میکنم.
انتهای پیام/ح20/ط4000