محسن ضیایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد اظهار داشت: با توجه به خشکسالیهای سال گذشته در کشور، در تولید گندم با مشکلات بسیاری روبهرو هستیم که همین امر عامل افزایش قیمت این محصول در کشور شده است.
وی با بیان اینکه 60 درصد گندم مصرفی کشور از خارج وارد میشود، افزود: تنها 40 درصد از گندم مورد نیاز مردم در کشور تولید میشود که همین امر باعث افزایش قیمت گندم شده است.
ضیایی ادامه داد: همچنین بالا بودن قیمت جو و ذرت سبب شده تا گندم در مصارف مختلفی جایگزین این دو محصول شود.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری، هدفمندسازی یارانهها را عامل افزایش قیمت آرد و نان در کشور برشمرد و گفت: بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها شاهد افزایش قیمت آرد و نان طی سه مرحله بودیم.
ضیایی با بیان اینکه مصرف آرد گندم و نان در چهارمحال و بختیاری بیشتر از میانگین کشوری آن است، افزود: این نشان میدهد مصرف نان در سبد غذایی مردم این استان از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: این در حالی است که نرخ آرد گندم در این استان پایینتر از نرخ کشوری است و مردم استان نان مصرفی خود را با قیمت ارزانتری نسبت به سایر استانها تهیه میکنند.
ضیایی بر ضرورت ارتقای کیفیت نان تولیدی در نانواییهای این استان تاکید کرد و افزود: ارتقای کیفیت نان یکی از مهمترین اموری است که بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها از اهمیت بیشتری برخوردار شد و نانواییها باید به این موضوع توجه بیشتری کنند.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری از رشد 30 درصدی قیمت گندم در این استان خبر داد و گفت: با این وجود سعی کردیم در افزایش قیمت نان مصرفی مردم استان افزایش 20 درصدی را لحاظ کنیم و از این طریق حمایت خود را از مصرفکننده اعمال کنیم.
ضیایی به موضوع خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان اشاره کرد و گفت: کارخانجات و بخشهای خصوصی میتوانند تا 70 درصد از گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را خریداری کنند.
انتهای پیام/و20/چ3000