غلامرضا زیدآبادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف دامپزشکی تأمین بهداشت فرآوردههای خام دامی است، اظهار داشت: طرح تضمین کیفیت و سلامت فرآوردههای خام دامی در این زمینه وظیفه حیاتی اداره کل دامپزشکی استان است.
وی اجرای این طرح را وابسته به همکاری تمام مجموعههای دامپزشکی استان و سایر ادارات و نهادهای مرتبط دانست و بیان داشت: اجرای طرح مذکور گامی بزرگ به سمت یک جامعه سالم و با نشاط است.
زیدآبادی با بیان اینکه امنیت غذایی یعنی غذای کافی و سالم در دسترس تمام افراد جامعه تصریح کرد: یکی از مبانی اجرای این طرح حذف نقاط خطر در روند تولید گلههای پرورشی برای افزایش امنیت غذایی است.
وی افزود: از نقاط خطر موجود میتوان به مزارع پرورش غیر مجاز طیور اشاره کرد که کانون و عامل گسترش آلودگیها به مرغداریهای مجاز هستند.
زیدآبادی عنوان کرد: گسترش این آلودگیها به مرغداریهای بزرگ و صنعتی میتواند ضربات شدید به تولید گوشت مرغ و تخممرغ به عنوان یک محصول استراتژیک وارد آورد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان یکی از مراحل مهم در تضمین کیفیت و سلامت فرآوردههای خام دامی را سلامت کشتار و عرضه این فرآوردهها دانست و بیان داشت: این اداره کل در ادامه اقدامات کنترلی و نظارت بهداشتی بر کشتار و عرضه فرآوردههای خام دامی آزمایشهای گستردهای بر روی انواع فرآوردهها انجام میدهد.
این مسئول افزود: در این راستا تعداد نمونهبرداریها نیز در سطح استان کرمان افزایش مییابد.
زیدآبادی با اشاره به شروع طرح لیبلگذاری در کشتارگاههای کرمان با تشکر از همکاری شهرداران استان گفت: پیگیریهای اداره کل دامپزشکی استان کرمان برای اجرای این طرح در تمام کشتارگاهها نیز یکی از اقدامات مهم در افزایش بهداشت گوشت و در نهایت اجرای طرح تضمین کیفیت و سلامت فرآوردههای خام دامی است.
وی نظارت بر تمام مراحل تولید انواع گوشت، شیر خام، عسل، تخم مرغ و سایر فرآوردههای خام دامی از مزرعه تا مصرف را هدف نهایی این طرح بیان کرد و افزود: از اقدامات صورت گرفته و یا در حال اجرا میتوان به نمونهبرداری و پایش فرآوردههای خام دامی طی چند طرح، نظارتهای مستمر بر مراکز پرورش، استحصال و عرضه فرآوردههای خام دامی، ساماندهی کشتارگاهها، مراکز بستهبندی و مراکز خوراک دام اشاره کرد.
وی تصریح کرد: همچنین پایش انواع بیماریهای دامی و مشترک، هدفمند کردن و واکسیناسیون بر علیه برخی بیماریها، تفکیک وظایف تمام اعضا کار گروه طرح تضمین کیفیت و سلامت فرآوردههای خام دامی و جلسات متعدد با سایر دستگاههای مرتبط از سایر اقدامات قابل ذکر است.
انتهای پیام/ب20/ژ1001