اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس از ظرفیت‌های جنوب کرمان گزارش می دهد

انبه محبوب‌ترین میوه دنیا در جنوب کرمان

خبرگزاری فارس: انبه میوه‌ای گرمسیری است که در روستای دهکهان از توابع شهرستان کهنوج کشت می‌شود و سالانه بیش از 750 تن انبه برداشت در شهرستان کهنوج می‌شود.

انبه محبوب‌ترین میوه دنیا در جنوب کرمان

به گزارش خبرگزاری فارس از کهنوج، انبه متعلق به خانواده پسته‌‌سانان و یکی از محبوب‌ترین میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری دنیا است که در بیش از 78 کشور کشت شده و پرورش می‌یابد.

ایران نیز به عنوان یک کشور آسیایی این محصول را کشت می‌کند و از آنجا که درجه حرارت مناسب برای رشد و نمو میوه انبه 24 تا 30 درجه سانتیگراد است، شهرهای جنوب ایران بهترین محل برای کشت آن است. 

روستای دهکهان مرکز تولید انبه در جنوب کرمان

دهستان دهکهان از توابع بخش مرکزی شهرستان کهنوج واقع در جنوب کرمان نیز به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی علاوه بر انواع مرکبات، خرما، موز و . . . انبه را نیز کشت می‌کند که بازدهی بسیار خوبی البته در سال‌های گذشته داشته است.

  در حال حاضر این روستا با وجود کوهستانی بودن و موقعیت جغرافیایی مناسب و شرایط سختی را در بخش کشاورزی تجربه می‌کند.

برداشت 750 تن انبه در کهنوج

مسئول اداره بهبود تولیدات گیاهی شهرستان کهنوج نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: از مجموع 80 هکتار باغ انبه که 50 هکتار آن مثمر ثمر است، بیش از 750 تن انبه برداشت می‌شود.

محمدرضا تاجیک بیان داشت: بیشتر این محصول از باغ‌های انبه دهکهان بارگاه است که به صورت تازه‌ مورد استفاده قرار گرفته و در بازارهای شهرستان‌های جنوبی به فروش می‌رسد.

وی ابراز داشت: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و بیماری باغ‌های مرکبات، دهکهان بهترین جایگزین برای کاشت و بهره‌برداری بهتر از آب و خاک درخت اصلاح شده، انبه است.

تاجیک خاطرنشان کرد: بیشتر باغ‌های انبه جنوب از نوع محلی بوده و بازدهی اقتصادی چندانی ندارد.

باغدارانی که قصد کاشت علمی انبه را دارند حمایت می‌شود

وی گفت: با این حال ما آمادگی داریم، باغدارانی را که قصد دارند به صورت علمی به کاشت انبه بپردازند، مورد حمایت قرار دهیم.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان کهنوج نیز در این مورد در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کهنوج اظهار داشت: در سال 89 سطح زیرکشت مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار 200 هکتار بوده است.

حسین تاجیک تصریح کرد: اما در سال 90 در دهستان دهکهان و سطح شهر کهنوج اراضی مجهز به این سیستم به 700 هکتار افزایش پیدا کرده و همچنان در حال افزایش است.

سطح زیرکشت انبه در دهکهان کاهش یافته است

وی افزود: با توجه به خشکسالی که در این منطقه صورت گرفته، سطح زیرکشت انبه در این روستا کاهش یافته است، اما به دلیل استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار حدودا همان نسبت ثابت نگاه داشته‌ شده است.

تاجیک عنوان کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی منطقه و مبتلا شدن درختان به امراض گوناگون سطح زیرکشت بقیه مرکبات افزایش پیدا نکرده، حتی در مواردی نیز کاهش یافته است.

خشکسالی‌های پی در پی عامل کاهش کاشت انبه

یکی از کشاورزان این روستا نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: به دلیل خشکسالی در سال‌های اخیر بیشتر باغ‌های نخیلات و مرکبات خشک شده است و کمتر کسی را در دهکهان می‌توان یافت که به کاشت انبه بپردازد.

علی شفیعی تصریح کرد: کشاورزان این روستا به دنبال حفظ آنچه که دارند، هستند به همین دلیل تلاش می‌کنند درختانی را که دارند، حفظ کنند.

در صورت تامین آب، انبه بیشتری کشت می‌کنیم

وی گفت: این روستا از نظر آب شرب با مشکل مواجه است چه برسد به آب برای کشاورزی، به همین سبب اگر این مشکل برطرف شود، کشاورزان به کاشت انبه می‌پردازند.

شفیعی بیان داشت: در سال جاری وضعیت بارندگی این روستا چندان خوب نبوده است.

گزارشی از ابوطالب دانشور

 

انتهای پیام/ی10/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول