اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان:

27 ماده معدنی در همدان شناسایی شده است

خبرگزاری فارس: معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان از شناسایی 27 ماده معدنی در استان خبر داد و گفت: خروج مواد معدنی خام بدون فرآوری از مشکلاتی است که منجر به کاهش ارزش افزوده و اشتغالزایی شده است.

27 ماده معدنی در همدان شناسایی شده است

سید علی‌اصغر اولیایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشت: تاکنون 27 ماده معدنی در استان همدان شناسایی شده و در حال بهره‌برداری است که می‌توان آن را در سه گروه شامل فلزی، غیرفلزی و سنگ تزئینی تقسیم کرد.

وی ادامه داد: فلدسپات، گارنت، پوزولان، سیلیس، سنگ آهن، پوکه معدنی، دولومیت، سنگ آهک، سنگ آهن، گرانیت، تراورتن، آندولوزیت و میکا بخشی از مواد معدنی موجود در استان همدان است.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان افزود: بعضی از این مواد به دلیل کمیت و کیفیت بالای آن در استان شاخص و منحصربه‌فرد بوده و در کشور از جایگاه ویژه‌ای برای تولیدات معدنی کشور برخوردار است.

وی ادامه داد: دولومیت با ذخیره مکشوفه بیش از 16 میلیون تن یکی از معادنی است که می‌توان از آن منیزیم استحصال کرد.

به گفته اولیایی ماده معدنی آندولوزیت با ذخیره مکشوفه بیش از 68 میلیون تن نیز تنها معدن فعال در کشور است که در استان همدان قرار دارد.

وی در ادامه خروج مواد معدنی خام از استان بدون فرآوری را از جمله مشکلات موجود دانست و ادامه داد: این امر منجر به کاهش ارزش افزوده و اشتغالزایی شده است.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: عدم همکاری برخی از بخشداری‌ها و یا دهیاری‌ها با بهره‌برداران در مواقع مشکلات محلی نیز از دیگر مشکلاتی است که در برخی مواقع به تعطیلی معدن انجامیده است.

وی افزود: عدم استعلام از سازمان صنعت، معدن و تجارت در خصوص افزایش مناطق حفاظت شده از سوی اداره محیط زیست استان از دیگر مواردی است که مشکل‌ساز شده است.

اولیایی در پاسخ به این سئوال که آیا استخراج غیرمجاز از معادن همدان صورت می‌گیرد، گفت: استخراج غیرمجاز از معادنی که دارای پروانه بهره‌برداری باشند صورت نمی‌گیرد.

وی در ادامه سخنانش ادامه داد: برای حفظ و صیانت از ذخایر معدنی مناطقی چون حوزه سد اکباتان، گروه‌هایی برای جلوگیری از برداشت غیرمجاز با همکاری نیروی انتظامی و نیروی مقاومت بسیج تشکیل شده اما، با توجه به گستردگی منطقه و فعالیت‌های شبانه‌روزی تا حدودی برداشت غیرمجاز صورت می‌گیرد.

معاون امور معادن و اکتشافات سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: در این خصوص جلسات متعددی با ادارات ذی‌ربط، فرمانداری، شورای حفاظت از اراضی، سپاه و استانداری برگزار شده است.

وی در ادامه بیان کرد: طبق آمار و رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت استان همدان توانسته در بعضی از شاخص‌ها در کشور رتبه‌های خوبی را کسب کند.

اولیایی تأکید کرد: استان همدان در زمینه صدور پروانه اکتشاف رتبه 14، در صدو گواهینامه کشف رتبه 11، صدور پروانه بهره‌برداری رتبه 10 و از لحاظ اشتغالزایی رتبه 13 را به دست آورده است.

انتهای پیام/ح20

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول