اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

قدیری‌ابیانه:

ایران مقتدرترین کشور دنیا است/ ‌در ایران سفارت آمریکا و انگلیس تصمیم نمی‌گیرند

خبرگزاری فارس: سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا با اشاره به اینکه ایران مقتدرترین کشور دنیا است، گفت: ‌در ایران سفارت آمریکا و انگلیس تصمیم نمی‌گیرند.

ایران مقتدرترین کشور دنیا است/ ‌در ایران سفارت آمریکا و انگلیس تصمیم نمی‌گیرند

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، محمدحسن قدیری‌ابیانه دوشنبه شب در مناظره با صادق زیباکلام درباره رابطه با آمریکا در دانشگاه علوم‌ کشاورزی و منابع‌ طبیعی ساری، اظهار داشت: آمریکا همواره مردم این کشور را مردمانی پرتلاش و سخت‌کوش نشان می‌دهد، اما CIA در مصر هزینه می‌کند تا بگوید موفقیت یک شانس است و به کار و تلاش بستگی ندارد.

وی با بیان اینکه کنگره آمریکا مصوبه‌ای را برای القای ارزش‌های مورد نظر آمریکا تصویب کرده بود، متذکر شد:‌ اینگونه نیست که آمریکایی‌ها بخواهند ارزش‌های خود را برای ما صادر کنند در غیر این‌صورت باید از مردم بحرین دفاع و با عربستان مخالفت می‌کردند.

* آمریکایی‌ها می‌خواهند ما از ارزش‌ها کوتاه بیاییم

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا تصریح کرد: ‌مشکل ما با آمریکایی‌ها این است که ارزش‌های آنها در کشور ما رایج نیست و اگر در ارزش‌های آنها کوتاه بیاییم مسئله ایران با آمریکا حل می‌شود.

مشاور سابق وزیر امور خارجه در سال‌های 71 تا 73، یادآور شد: ‌اگر بگوییم اسلام را کنار گذاشته و مسیحی شدیم و همه مساجد را هم تبدیل به کلیسا کردیم این سئوال مطرح است که مگر در آمریکای لاتین مسلمان بود؛ شما مسلمان از نوع مسلمانان عربستان باش حمایتت هم می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد:‌ آنها دنبال تحمیل ارزش‌هایی هستند که به واسطه آن بتوانند بر ما مسلط شوند. همچنین به واسطه روابط خوب دیپلماتیک است که مبارک نوکر آمریکا و اسرائیل بود.

* استراتژی آمریکا برای فقیر کردن کشورهای نفت‌خیز

قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه یک میلیون نفر در قبرستان‌های قاهره زندگی می‌کنند، اضافه کرد:‌ استراتژی غرب بر این است که کشورهای نفت‌خیز نباید تولید ثروت داشته باشند بلکه باید وابستگی از محل فروش نفت داشته و درآمد آن را هم مصرف کنند نه اینکه به امور عمرانی و پیشرفت بپردازند.

مشاور سابق وزیر امور خارجه در سال‌های 71 تا 73، درباره اظهار تمایل آمریکایی‌ها برای ایجاد رابطه با ایران، بیان داشت: ‌وقتی می‌بینید یک دزد می‌خواهد به خانه شما بیاید، مطمئنا به دنبال آشتی نیست بلکه می‌خواهد از قفل و بست خانه شما مطلع شود.

* در روابط بین‌الملل هر کسی به فکر خود است

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا در ادامه یادآور شد:‌ در روابط بین‌المللی هر کسی به فکر منافع خود است.

قدیری‌ابیانه در بخش دوم سخنان خود، اظهار داشت:‌ خود آمریکایی‌ها در خصوص رابطه با ایران می‌گویند چون در ایران سفارت نداریم نتوانستیم برای سرنگونی نظام سرمایه‌گذاری کنیم.

وی با بیان اینکه دیپلمات‌های آمریکا در ایران هم حرف‌های قشنگی به مقامات گفتند و حتی با شهید بهشتی هم مذاکره کردند، ادامه داد:‌ اما آنها اسناد و مهر ایران را جعل کرده و به دنبال تخریب ما و حمایت از ضد انقلاب بودند.

مشاور سابق وزیر امور خارجه در سال‌های 71 تا 73، با طرح این سؤال که ما از رابطه حرف‌های قشنگ می‌خواهیم یا اینکه می‌خواهیم بدانیم قضیه چه است، تصریح کرد: آنها روابط با ایران را برای چه می‌خواهند.

قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه آمریکا علت مخالفت خود با ایران را اینچنین مطرح می‌کند که ایران دنبال سلاح هسته‌ای است، متذکر شد:‌ ما که در زمان جنگ دنبال انرژی هسته‌ای هم نبودیم پس چرا در آن برهه از صدام دفاع کردند.

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا با بیان اینکه ما با کسی طرف هستیم که اصلا روابط سالم نمی‌خواهد، عنوان کرد:‌ این واقعیت موجود است و نمی‌توان چشم را بست.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد ما وابسته به نفت است، بیان داشت: ‌آقای زیباکلام گفت که بودجه سال گذشته با نفت 80 دلاری بسته شد، اما من می‌گویم که با نفت 5/81 دلاری بسته شد.

قدیری‌ابیانه با بیان اینکه اکنون درآمد ما از نفت زیاد است، تصریح کرد:‌ اگر اقتصاد ما وابسته به فروش نفت برای امور جاری باشد اشکال دارد، اما اگر از این درآمد برای عمران و آبادانی استفاده کنیم اشکال ندارد.

مشاور سابق وزیر امور خارجه در سال‌های 71 تا 73، با اشاره به اینکه کتابی با عنوان "عوامل و موانع فرهنگی کار، تولید و پیشرفت" نوشته‌ام، بیان داشت: ‌باید بدانیم دشمن از رابطه با ما چه می‌خواهد.

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا با بیان اینکه انگلیس دیگر قدرت آن زمان را ندارد که برای ایران تصمیم‌گیری کند، متذکر شد:‌ چه نیازی است که مکانی را با حفظ امنیت در کشور در اختیار آمریکایی‌ها بگذاریم که بخواهند از آنجا علیه ما توطئه کنند.

* ضرر رابطه با آمریکا بیشتر از منافع آن است

این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد:‌ اکنون هم ضرورتی نمی‌بینیم به آمریکایی‌ها مکانی در کشور به عنوان سفارت بدهیم چرا که ضرر رابطه با آمریکا بیشتر از منافع آن است و آنها به صراحت بیان می‌کنند که قصد دارند انقلاب اسلامی را ساقط کنند.

‌قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه ایران را صرفا یک کشور قدرتمند، ثروتمند و اسلامی نمی‌بینند، یادآور شد:‌ ایران را بیشتر از این می‌بینند.

وی با اشاره به اینکه ما پیشرفت‌هایی در زمینه‌های مختلف داریم، افزود:‌ اما همین آمریکا که به دنبال این بوده که ایران پیشرفت نکند راجع به کره‌جنوبی و ژاپن چنین سیاستی ندارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نظریه هانتینگتون درباره ایران و تبدیل شدن به تمدن بزرگ در حال محقق شدن است، گفت: جنبش حزب‌الله مصداقی از یک جنبش است که از انقلاب اسلامی الگو گرفته است.

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا با اشاره به اینکه تحمیل رژیم پهلوی به ایران، اوج دشمنی آمریکا با ایران است، ادامه داد: ‌من ماندم چطور آقای زیباکلام حوادث تاریخی را نخوانده و یا سرپوش رویش می‌گذارد.

تحلیلگر مسایل سیاسی با بیان اینکه تمدن بزرگ ایرانی را 33 سال قبل پیش‌بینی نکردند بلکه مربوط به خیلی سال قبل است، گفت:‌ از زمانی که اسرائیل را تشکیل دادند و شاه و وهابیت و دیگران را سر کار آوردند این پیش‌بینی را می‌کردند.

قدیری‌ابیانه خاطرنشان کرد:‌ نیمی از نقاط استراتژیک جهان مربوط به دنیای اسلام است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد:‌ من متعجبم که آقای زیباکلام در تلویزیون نمی‌بینند صحنه‌هایی که مردم مصر تظاهرات کرده و پرچم اسرائیل و آمریکا را آتش می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه اکنون حکومت مصر مانند حکومت بختیار است، متذکر شد:‌ حکومت هنوز دست‌نشانده بوده و انقلاب هنوز به پیروزی نهایی نرسیده، شعارهای مرگ بر آمریکای مردم مصر را نمی‌بینید.

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا ادامه داد:‌ آقای زیباکلام صحبت از استبداد در دمشق می‌کند، اما بحرین و اردن را نمی‌بیند.

* تکه پرانی‌های زیباکلام و قدیری

قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه من دکترای علوم استراتژیک دارم، خطاب به زیباکلام گفت:‌ نمی‌دانم شما در چه رشته‌ای تحصیل کرده‌اید.

زیباکلام پاسخ داد: در رشته دفاع از آمریکا.

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا با اشاره به اینکه امام فرمودند اگر آمریکا یک روزی آدم شد ما هم مشکلی برای رابطه نداریم، تصریح کرد: ‌قبول داریم که حکومتی در آنجا قرار دارد، اما با سیاست‌هایش مخالف هستیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما به آمریکا می‌گوییم بشین سر جایت، ادامه داد:‌ آمریکا حق ندارد با 300 سال سابقه تمدنی، راجع به ایران تصمیم‌گیری کند.

قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه ژاپن در اقتصاد رشد کرده، بیان داشت:‌ اما از نظر سیاسی یک کوتوله است.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها می‌گویند که آمریکا سیاست‌ها را به آنها دیکته می‌کند، متذکر شد:‌ ما چرا نمی‌شنویم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه با صدای بلند می‌گویم که ایران مقتدرترین کشور دنیا است، خاطرنشان کرد:‌ در ایران سفارت آمریکا و انگلیس تصمیم نمی‌گیرند.

* در مکزیک حرف آخر را سفیر آمریکا می‌زند

وی با بیان اینکه خودم در ایتالیا و مکزیک زندگی کردم، افزود: ‌در مکزیک حرف آخر را سفیر آمریکا می‌زند نه رئیس‌جمهور مکزیک.

قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه معتقدیم آمریکایی‌ها مغز خر خوردند، تصریح کرد:‌ چرا باید در زمانی که شاه در حکومت بود به فکر کودتا می‌افتادند برای همین پس از پیروزی انقلاب نسبت به این کار اقدام کردند که نافرجام ماند.

سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا و ایتالیا در پایان اذعان داشت: اگر منظور از منافع ملی، منافع مادی است و ما در منافع ملی خود ارزش‌هایی داریم.

انتهای‌ پیام/ن10/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول