حسین حاجیانفر در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: 2.3 درصد افراد 75 ساله فاقد دندان هستند و نداشتن دندان یا دندانھای فاسد سھمی در کاھش مصرف غذا دارد.
وی با اشاره به اینکه مسائل دندانی نشانه درآمد کم و مراقبت بھداشتی ناکافی در سالمندان است، ادامه داد: کاھش ترشح بزاق و جذب نیز از پدیدهھای متداول ھستند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی سالمندان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مشکلات سالمندی اشاره کرد و افزود: افراد مسن دارای پرزھای چشایی کمتری به ویژه برای طعمھای شیرین و شور هستند و ممکن است غذاھای شورتر و شیرینتر اشتھای ایشان را ارضا کنند.
وی با اشاره به اینکه کاھش حس چشایی و بویایی از پدیدهھای رایج این دوران است، بیان داشت: پرزھای چشایی بعد از 50 سالگی به 1.3 درصد مقدار خود میرسد که در صورت ضعف حواس بویایی و چشایی، رژیم غذایی باید حاوی مقادیر کافی روی، ویتامین 12B ،A و فواید (ویتامین B9) باشد.
حاجیانفر افزود: 30 تا 35 درصد سنین 65 تا 75 سال و 50 درصد افراد بالای 75 سال دچار کاهش شنوایی هستند، ادامه داد: از ھر چهار نفر یک نفر نیاز به استفاده از سمعک دارد.
وی ادامه داد: برخی از کمبود ویتامینها مانند B12 میتواند در کاھش شنوایی تأثیرگذار بوده که سبب افزایش صدای زنگ در گوش و کاھش شنوایی میشود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی سالمندان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ویتامین D نیز به خاطر نقش در متابولیسم کلسیم در مایع عصبی و ساختمان استخوان میتواند موثر واقع شود.
وی همچنین به مسائل حس بینایی سالمندان اشاره کرد و بیان داشت: کاھش بینایی کمتر با افزایش سن تحت تأثیر قرار میگیرد و در پیری بیشتر از عینکھای نزدیکبین برای مطالعه استفاده میشود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در سن 65 به بالا ماکولار ذخیره شده و کاھش بینایی ایجاد میکند، گفت: پیگمان ماکولار از دو ماده لوتئین و رزانتین تشکیل شده که یک رژیم غنی از میوه و سبزی پیشرفت آن را کاھش میدهد و پیشگیری از پیشرفت سبب جلوگیری از ایجاد گلوکوم و کاھش بینایی میشود.
انتهای پیام/خ20/ط4000