اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با وجود گذشت 23 سال از پایان جنگ تحمیلی

خرمشهر همچنان دچار روزمرگی است

خبرگزاری فارس: با وجود گذشت 23 سال از پایان جنگ تحمیلی، خرمشهر همچنان دچار روزمرگی بوده که البته بنا به قول مساعدت استاندار خوزستان مبنی بر "ساماندهی خرابه‌های خرمشهر" بارقه‌ای از امید در دل مردم این شهرستان جرقه زده است.

خرمشهر همچنان دچار روزمرگی است
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمشهر، خرمشهر به عربی محمره یکی از شهرهای جنوبی استان خوزستان و مرکز شهرستان خرمشهر بوده، این شهر در محل تلاقی رودخانه‌های اروندرود و کارون و در ناحیه‌ای باتلاقی و پست در دلتای رودخانه اروندرود به قرار گرفته است.
این شهرستان برای واقع‌شدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژه‌ای برخوردار بوده و در انتهایی‌ترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکله‌های آن در کرانه‌های رودخانه اروندرود جای گرفته‌است.
نخستین اسکله خرمشهر در سال ۱۳۰۸ خورشیدی و در جریان پهلو گرفتن یک فروند اقیانوس‌پیما به بهره‌برداری رسید و با ساخت شش اسکله بزرگ دیگر در کرانه‌های اروندرود، این بندر در جریان جنگ جهانی دوم به پیروزی متفقین کمک بسیار بزرگی کرد.
ساختمان این بندر نیز در سال ۱۳۳۴ خورشیدی احداث و در سال ۱۳۳۷ خورشیدی تغییراتی را متحمل شد و سرانجام در سال ۱۳۴۰ خورشیدی با تخصیص اعتبار، مجهزتر شد.

* خرمشهر سمبل مقاومت ایران اسلامی
خرمشهر به عنوان پایتخت دفاع مقدس و سمبل مقاومت، حماسه‌آفرینی و پیروزی‌های بزرگ ملت ایران بوده که سالانه 5 میلیون زائر و میهمان را در خود پذیرایی می‌کند و نزد یکایک ایرانیان عزیز و گران‌سنگ است.
این بندر ثروتمندترین شهری بود که به دست صدامیان جنایتکار افتاد و به‌طور کامل ویران شد و اما وضعیت فعلی این خطه زرین با گذشت 19 سال از آغاز جدی بازسازی آن هنوز به جایگاه قبل از جنگ بازنگشته و ساختار این شهر همچنان از مشکلات اساسی رنج می‌برد.
کمترین انتظار مردم قهرمان خرمشهر از دولت این است که نگاه ویژه خود را در مورد خرمشهر با درک تمام مشکلات آن عملاً تحقق بخشد.
از یاد نبریم که خانه و کاشانه و مغازه‌های خرمشهر، کلاس درس و بازار و کارخانه و بندر این شهر سنگر و خاکریز شد تا در نبردی نابرابر با ماشین جنگی تا دندان مسلح دشمن، 35 روز پشت دروازه‌های این شهر بماند و همین مقاومت مسیر جنگ را به نفع نظام مقدس جمهوری اسلامی عوض کند؛ نباید از یاد ببریم که جنگ هشت ساله ویرانگر، توسعه خرمشهر را متوقف و دوران بازسازی نیز نتوانست انتظارات را برآورده سازد.
نرخ بالای بیکاری، بازسازی نشدن بیش از 30 درصد از شهر، انبوه نخیلاتی که دیگر در کمربند سبز خرمشهر دیده نمی‌شوند و جای آن خاک و میادین مین نشسته‌اند، خدمات شهری ناقص مانند برق، فاضلاب و آب و همچنین بسیاری از مردمی که زیرپوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند به‌عنوان گوشه‌ای از مشکلات این شهرستان می‌توان نام برد و چاره همه این مشکلات را ارتقای سطح فعلی خرمشهر در قالب یک مجموعه کارآمدتر می‌توان مشاهده کرد.

* توقف عمران و آبادی در خرمشهر
بخشی دیگر از مشکلات در مؤسسات و نهادهای این شهرستان نیز مزیدی بر دلیل شده و بر توقف توسعه و عمران و آبادی این منطقه دامن گسترده‌ای زده است؛ ناهمگونی شورای اسلامی شهر و شهرداری شهرستان که نمونه بارز آن در گوشه و کنار و در و دیوار ترک خورده و زخمی پیکره این شهر مشهود است.
و بالاخره پس از گذشت سه ماه از وجود شهرداری این شهرستان از وجود سرپرست امروز خبر به دستمان رسید که شهردار خرمشهر منصوب شد.
به امید اینکه بتوانیم روزی به خرمشهرمان خرم‌گونه چون نامش بنازیم...
 
 * ساماندهی خرابه‌های خرمشهر
چند روز پیش با شنیدن این خبر که "خرابه‌ها و اراضی متروک و بازمانده از دوران جنگ تحمیلی در خرمشهر ساماندهی می‌شود" بارقه‌ای از امید در دل خسته این شهرستان زده شد. 
طی این خبر استاندار خوزستان گفته که «بنا به دستور رئیس جمهور بر اساس ماده 180قانون برنامه پنجم وزارت مسکن و شهرسازی همه خرابه‌ها و اراضی شهر خرمشهر که در دوران جنگ تحمیلی به دلیل مراجعه نکردن صاحبان خود یا فوت آنان رها شده‌اند ساماندهی می‌شوند».
سیدجعفر حجازی این اقدام را در زیباسازی شهر خرمشهر بسیار مهم دانست و تصریح کرد: طبق این دستور، با هماهنگی معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری و استانداری خوزستان نسبت به تبدیل کاربری املاک مخروبه و اراضی موجود و ساخت و ساز مجدد تا پایان دولت دهم اقدام می‌شود.
وی ضمن استقبال از مشارکت مردم و صاحبان املاک برای اجرای این طرح گفت: تسهیلات ویژه‌ای نیز برای مالکان قانونی که علاقه‌مند به بازگشت و احیای املاک و اراضی خود هستند، در نظر گرفته شده است.

* خرمشهر غنی‌ است چون قدمت و مکنتش
ما مردم خرمشهر نیز خرسند و خشنود از وعده‌های دیروز و امروز مسئولان چشم امیدمان به گوشه نگاه آنها است، هر روزمان به روزمرگی تبدیل شده و بیماری شهرمان را بیش از پیش حادتر می‌بینیم.
امیدمان را ناامید نکنید زیرا شهرمان مستحق این همه فقر و کمبود نیست، شهر ما طلاست، هم نامش و هم صدایش؛ غنی‌ست هم قدمتش و هم مکنتش و خرمشهر است، هم شناسنامه‌اش و همذات شناسه‌اش.
امیدمان را ناامید نکنید!
-------------
مریم خبازی
-------------
انتهای پیام/غ10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول