اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

وزیر علوم تحقیقات و فناوری:

قرن 21، قرن شکل‌گیری انقلاب‌های اسلامی است

خبرگزاری فارس: وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پی پیامی به همایش ملی بیداری اسلامی که در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است، گفت: به گفته بیشتر منتقدان، قرن 21 نه تنها قرن شکل‌گیری انقلاب‌ها بوده بلکه قرن شکل‌گیری انقلاب‌های اسلامی است.

قرن 21، قرن شکل‌گیری انقلاب‌های اسلامی است
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، وزیر علوم تحقیقات و فناوری که به دلیل سفرهای استانی دولت نتوانسته بود صبح امروز در همایش نقش و جایگاه دانشگاه در بیداری اسلامی حضور یابد، در پیامی خطاب به حاضران در این همایش  که توسط خواجه سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در برابر حضار همایش قرائت شد بیان کرد: باید هدف نهایی را امت واحده اسلامی و ایجاد تحول اسلامی جدید در سایه دین ،وحدانیت، علم و اخلاق قرار داد، همچنین موج سوم بیداری اسلامی سراسر جهان اسلام را فرا گرفته که این موج همچنین در دیگر نقاط جهان پیام‌آور انقلاب است.
در ادامه این پیام آورده است: بسیاری از منتقدان بر این باورند که قرن 21 نه تنها قرن انقلاب‌ها است، بلکه قرن انقلاب‌های اسلامی است اگرچه الگوی این انقلاب‌ها یکسان نیست، اما ریشه‌های مشترکی از جهت‌گیری اسلامی و حضور مردمی در میان همه آنان یافت می‌شود.
در ادامه این پیام‌ها آورده است: شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه به دنبال موج جدیدی از مردم سالاری است و آنچه که مشخص است این که موج جدید به لحاظ عملی و نظری رهایی‌بخش است، این رهایی ‌بخشی اسلامی تا سلطه طولانی مدت و دیکتاتورهای دست نشانده به وسیله خشم مردم منطقه در هم شکسته شد و در پرتو این حرکت‌ها و موج جدید بیداری اسلامی که در قالب جوشش و مقاومت مردم در برابر سیاست‌های نو استعماری پدیدار شد آثار آن حتی به خود کشورهای استعمارگر رسید که نمونه عینی آن را جنبش مردمی وال استریت است.
همچنین در ادامه این پیام آمده است: به اعتراف بسیاری از تحلیل‌گران در بیداری اسلامی ملت‌های منطقه دو مطالبه اصلی را دنبال می‌کنند که هر دوی آنها با مؤلفه‌های بنیادین انقلاب اسلامی ایران مشترک است و این دو مؤلفه عبارت است از مردم‌سالاری دینی به معنای حضور فعال و آگاهانه مردم در صحنه و اسلام‌گرایی که از آن به معنای اسلام سیاسی تحلیل می‌شود.
به گزارش فارس، در بخش دیگری از این پیام خطاب به حاضران در جلسه آمده است که ملت‌های منطقه برای نجات خود از زیر سلطه حاکمان وابسته نه تنها به دنبال شکل جدیدی از مردم سالاری دینی هستند بلکه گزاره‌های خود را بر اساس شرع مقدس قرار داده‌اند و به همین دلیل می‌توان گفت در بیداری اسلامی تمام کشورهای منطقه نوعی اسلامیت یا حاکمیت اسلام را دنبال می‌کنند.
کامران در ادامه این پیام خود تاکید کرد: پیروزی مردم در انقلاب‌های تونس و مصر در کنار معنویت‌گرایی و بر مبنای اصول اسلامی گواه بر این مدعا است و با ظهور انقلاب اسلامی ایران بر مبنای شعار اسلامی و مردم‌گرایی، ایجاد گفتمان تمدن نوین اسلامی ایرانی با عنوان الگویی در حال عرض اندام در منطقه و مناسبات بین‌المللی است.
در قسمت دیگری از این پیام آورده شده است: بین جمهوری اسلامی ایران و بیداری‌های اسلامی نقاط مشترکی را می‌توان نام برد یا اینکه ارزش‌هایی نظیر اسلامی بودن، مردم سالاری دینی، استقلال و رهایی از سلطه دیکتاتورها بر اساس ارزش‌های الهی و بازگشت به خویشتن مشترک است و آنچه در این همایش برای ما اهمیت دارد نقش دانشگاهیان در شکل‌گیری تحولات و بیداری اسلامی است.
در بخش پایانی این پیام آمده است: اساتید، نخبگان و دانشجویان ایرانی اسلامی می‌توانند با معرفی آثار و استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تجربیات فرهنگی و اجتماعی نوین و نظریه‌سازی و مفهوم‌سازی در این حوزه یاری‌رسانی کنند و نهضت ترجمه معکوس دانشجویان از این طریق بسیار راهگشا بوده و بیداری اسلامی از نظر ظرفیت‌هایی داخلی بسیار گرانبهاست و در حوزه دیپلماسی بین‌المللی بر ما، فرض است که همت گماریم بر تمام ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری کنیم.
انتهای پیام/صا10/و4000
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول