اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با موضوع حجاب؛

یک مازندرانی برگزیده چهارمین فراخوان پژوهش کشور شد

خبرگزاری فارس: عضو کانون فرهنگی و هنری شهدای آستانه در شهرستان بابل برگزیده چهارمین فراخوان پژوهش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور شد.

یک مازندرانی برگزیده چهارمین فراخوان پژوهش کشور شد
داوود ستارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرستان ساری بیان داشت: بررسی بسته‌های اجتماعی و فرهنگی موثر بر گرایش به بی‌حجابی، بدحجابی و مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه پیام نور ساری برگزیده چهارمین پژوهش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور شد. 
وی با توجه به اهداف و اهمیت پژوهش خاطرنشان کرد: موضوع بدحجابی در جامعه ما از اموری است که ذهن بسیاری از دینداران جامعه را به خود مشغول داشته است. 
ستارزاده تصریح کرد: از این منظر و با توجه به تبعات بدحجابی در جامعه از جمله در معرض خطر قرار گرفتن احساس امنیت عاطفی و روانی، تغییر تدریجی ارزش‌ها، سست شدن پایه‌های خانواده به خطر افتادن امنیت اجتماعی جامعه و به وجود آمدن مزاحمت‌های خیابانی، تجاوز به عنف و انحرافات اخلاقی، کاهش اعتماد اجتماعی و کاهش منزلت زن در جامعه ضرورت بررسی همه‌جانبه این پدیده و نقش عوامل تاثیرگذار بر آن در جامعه احساس می‌شود.
این پژوهشگر فقدان پایبندی به دین دانشجویان در گرایش به بدحجابی، گرایش به دوستان ناباب دانشجویان در گرایش به بدحجابی، وجود روحیه خودنمایی در دانشجویان در گرایش به بدحجابی آنان، گرایش به مدگرایی دانشجویان در گرایش به بدحجابی، فقدان پایبندی به جامعه دانشجویان در گرایش به بدحجابی، فقدان روابط خانوادگی دانشجویان در گرایش به بدحجابی آنان را از فرضیه‌های این پژوهش دانست.
ستارزاده درباره نتیجه‌گیری پژوهش اذعان داشت: پوشش و حجاب پدیده‌ای چند بعدی است، از یک سو مقوله‌ای اخلاقی، دینی و معرفتی است و از سوی دیگر پدیده‌ای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بوده است.
وی تصریح کرد: ابعاد مختلف این پدیده به گونه‌ای در هم تنیده‌اند که نمی‌توان در مورد ابعاد و آثار اجتماعی آن به تحقیق پرداخت و ابعاد باطنی «مبانی اعتقادی» و ایدئولوژی مذهبی را نادیده گرفت.
عضو کانون فرهنگی و هنری شهدای آستانه افزود: در این پژوهش سعی شده تا دلایل اجتماعی و فرهنگی گرایش به بی‌حجابی یا بدحجابی از سوی دانشجویان دختر دانشگاه‌ها مورد بررسی و کندوکاو قرار گیرد و از تئوری یا رویکرد گزینش عاقلانه، تئوری کنترل اجتماعی هیرشی، تئوری فرصت افتراقی ساترلند و بی‌سازمانی اجتماعی مرتن استفاده شود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: فرضیه‌های تحقیق مطرح شده که فقدان پایبندی به دین، گرایش به دوستان ناباب، وجود روحیه خودنمایی، گرایش به مدگرایی، فقدان پایبندی به جامعه و فقدان روابط خانوادگی دانشجویان در گرایش به بدحجابی آنان موثر است.
ستارزاده با اشاره به اینکه در این روش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده و اعتبار و روایی آن تایید شده است، اذعان داشت: جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور مرکز ساری بوده است و برای حجم نمونه سعی شده با توجه به کمبود زمان و بودجه از 115 دانشجوی دختر دانشگاه به صورت تصادفی انتخاب شود.
وی در پایان تصریح کرد: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که بین فقدان پایبندی به دین، وجود روحیه خودنمایی، فقدان میزان تعهد به جامعه و فقدان روابط خانوادگی با گرایش به بدحجابی رابطه معناداری وجود دارد در حالی‌که بین دوستان ناباب و اهمیت دادن به مدگرایی با گرایش به بدحجابی آنان رابطه معنی‌داری وجود نداشته است.
انتهای پیام/م20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول