اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

31/ گلستان نگارستان ایران، بهشت مسافران نوروزی

8 آبشار روستای «ساسنگ» مینودشت پذیرای مسافران نوروزی

8 آبشار بکر روستای «ساسنگ» مینودشت پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است.

8 آبشار روستای «ساسنگ» مینودشت پذیرای مسافران نوروزی

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، در گلستان وقتی نظر کنی هر گوشه از آن زیبایی خاصی حکمفرما است و در هر شهر و دیار آن آبشارهای زیبا، جنگل‏های سرسبز و مراتع و کوهستان‏های زیادی وجود دارد که چشم هر بیننده‌ای را تا دقایق بسیار به سوی خود خیره می‏سازد.

روزهای آخر سال را سپری می‏کنیم و با نزدیک شدن به سال جدید سفرهای نوروزی هم آغار می‏شود، مسافران زیادی به استان گلستان سفر خواهند کرد و از دیدن مناطق زیبای کوه، جنگل، آبشارها، دریا و ... شناخته شده در استان لذت خواهند برد.

باید یادآور این مطلب باشیم که در استان گلستان مناطق بکر و ناشناخته زیادی هم وجود دارد که هنوز این مناطق در بین خود هم‏استانی‏ها هم غریب و ناشناخته است و میراث فرهنگی و گردشگری استان هیچ اقدامی برای شناخت آن انجام نداده است و یا حداقل راه و جاده منتهی به این مکان‏های زیبا ناهموار است، یکی از مناطق زیبا و بکر ناشناخته استان گلستان در شهرستان مینودشت و حوالی روستای ساسنگ و آبشارهای آن است با ما همسفر شوید.

با حرکت ماشین، مناظر به ما چشمک می‏زنند قرار است برای دیدن آبشارهای روستای ساسنگ شهرستان مینودشت برویم این آبشار از مناطق دیدنی این روستا است به گفته اهالی روستا زیبایی‏های اینجا بکر است این آبادی میانکوهی در موقعیت جغرافیای 55 درجه و 23 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و چهار دقیقه عرض شمالی واقع شده ارتفاع نسبی آن از سطح دریا 800 متر است. دهکده در 21 کیلومتری جنوب مینودشت قرار دارد کوه نشادر در یک کیلومتری جنوب آن واقع شده است.

در مسیر  جاده آزادشهر مینودشت قرار گرفته‏ایم هشت کیلومتر تا شهرستان مینودشت باقی است در سمت راست جاده تابلوی شهرک صنعتی مینودشت نمایان است در کنار شهرک صنعتی چند تابلو به چشم می‏خورد روی هر کدام روستاهای این مسیر را معرفی می‏کند.

وارد این جاده می‏شویم راه آسفالت است اما پیچ‏های کوچکش انسان را به یاد چرخ فلک می‏اندازد در مسیر جاده در حرکت هستیم هر چه جلوتر می‏رویم پیچ‏ها بزرگ‏تر می‏شوند در پنج کیلومتری، جاده به چهار مسیر تقسیم می‏شود سمت راست اگر وارد شویم به روستای «محمد زمان‏خان» می‏رسیم اما با همین فاصله در سمت چپ به روستای «پس‏پشته» ختم شده است، ما مسیر مستقیم را ادامه می‏دهیم قدری که جلوتر می‏رویم در سمت چپ روستای باقرآباد دیده می‏شود هر چه جلوتر می‏رویم به ارتفاع جاده اضافه می‏شود.

جاده سرسبز و زیباست، انسان وقتی در این جاده حرکت می‏کند زیبایی درختان، مناظر سرسبز به روح و جان او آرامش می‏دهد چه حیف که گردشگران از این منطقه غافل مانده‏اند.

در پایین جاده مزارع روستاییان به سرسبزی این فضا افزوده است به روستای دیگر نزدیک می‏شویم تابلوی ورودی روستا نام این محل را معرکه محله معرفی می‏کند داخل روستا شدیم آرامش خاصی در روستا حاکم است هوای تمیز، سبزی روستا، بافت قدیمی همه در کنار هم خبر از زندگی بی‏دغدغه آنان دارد، به طوری که هرگز نمی‏توان آن را در شهر جستجو کرد از روستا خارج شدیم، هنوز یکی دو کیلومتری در جاده حرکت نکرده بودیم از دور تابلوی دیگری به چشم می‏خورد اینجا روستای «ملاشی» است.

درختان انار دور این روستا را احاطه کرده است جاده را ادامه دادیم از این روستای با صفا که همانند روستای «معرکه‏محله»، زیبا بود خارج شدیم هر آنچه در جاده دیده می‏شود زیبایی و صفا است از بالای جاده پیچ در پیچ که به پایین نگاه کنی به عظمت آفریننده آن بیشتر پی خواهی برد بالای سرت کوه‏های پوشیده از درختان سبز به چشم می‏خورد در پایین جاده هم پوشش درختان سبز دیدنی است باید مسیر را ادامه داد از روستای «ملاشی» خارج می‏شویم قدری جلوتر در کنار جاده در سمت چپ راه دیگری است این مسیر به روستای «امامزاده عبدالله» ختم می‏شود.

باید جاده مستقیم را ادامه داد با زیاد شدن ارتفاع به زیبایی جاده افزوده، هوایش لطیف‏تر و باطراوت‌تر می‏شود هنوز به روستای «ساسنگ» نرسیده‏ایم در مسیر راه آثاری از روستای «سران» به چشم می‌خورد در گذشته مردم در این روستا زندگی می‏کردند، به علت رانش منطقه اهالی به روستاها و شهرستان مینودشت نقل مکان می‏کنند اما طبیعت زیبای این روستا همچنان بکر و زیبا است آبشار این روستا هنوز به نام سران معروف است برای رفتن به این آبشار فقط کافی است 50 متر به پایین جاده برویم تصمیم گرفتیم قبل از رسیدن به «آبشار ساسنگ» به پایین جاده حرکت کنیم وقتی گروه چهار نفری ما به پای آبشار رسید زیبایی آن چشم را خیره می‏کرد ریزش آب زلال و سرد از ارتفاع بالا خیلی دیدنی است این آب زلال نعمتی از آفریده‏های خالق هستی است قدری استراحت کرده و از زیبایی و هوای آن استفاده کردیم این فضا ما را مشتاق کرد تا هر چه زودتر به آبشارهای ساسنگ برسیم.

به سمت روستای ساسنگ حرکت کردیم سه کیلومتری که جلو رفتیم تابلوی روستای «ساسنگ» مشخص بود اول روستا، تابلوی مدرسه ابتدایی توجه ما را جلب کرد «مدرسه شهید قدوسی» تاسیس 1353 وارد مدرسه شدیم و آدرس رئیس شورای روستا را از «حسن ممشلی» مدیر این مدرسه پرسیدیم وی نهایت همکاری را با ما داشت اما عضو شورا در روستا نبود.

با هماهنگی‏های مدیر مدرسه قرار شد وی خودش ما را تا محل آبشارها همراهی کند تا بعد رئیس شورا به ما ملحق شود مدیر مدرسه راهنمای گروه شد و ما یک گروه پنج نفری شدیم و به پایین جاده سمت راست در مسیر آبشارها حرکت کردیم به گفته راهنمای گروه، در این محل هشت آبشار وجود دارد که هر کدام با فاصله کمی از یکدیگر  قرار گرفته‏اند محیط بکر و دست نخورده است.

گروه برای دیدن آبشارها لحظه‏شماری می‏کردند مسیر حرکت به سمت آبشار خاکی و شیبدار است از بین درختان و درختچه‏ها عبور کردیم درختان مختلف در مسیر خاکی جاده وجود داشت در طول راه چشمه‏های کوچک به چشم می‏خورد خلاصه همه چیز طبیعی و زیبا بود پرندگان هم در مسیر راه همراه ما بودند جالب‏تر این بود که در راه اسبی را دیدیم من به اتفاق گروه چند عکس از اسب گرفتیم.

راهنما گفت: مردم روستا اسب‏های خود را به مدت پنج ماه در این زمین‏ها و مراتع اطراف رها می‏کنند این حیوانات آزاد هستند تا چرا کرده از هوا و فضای طبیعت استفاده کنند.

20 دقیقه است که راه رفته‏ایم مسیر خاکی است هر چه که جاده  را بالا آمدیم اینجا باید پایین برویم درختان آلوچه در راه دیده می‏شوند هر یک از ما به سراغ یکی از این درختان رفتیم تا چند تا آلوچه جنگلی بچینیم خوردن آن در این هوای گرم برای رفع تشنگی مناسب بود هر چه جلوتر می‏رفتیم به انبوه درختان اضافه می‏شد در ادامه راه بوته‏های پر از خار که تمشک‏های سبز. قرمز و سیاهرنگ میوه‏اش بودند ما را به سمت خود می‏کشید چند لحظه‏ای هم به چیدن تمشک گذشت زیبایی و تنوع زمان را از ما گرفته بود.

درختان پهن برگ با شاخه‏های بلند خود حکایتی از ستایش خالق داشت گروه پنج نفری به ترتیب پشت سر هم در حرکت بودند گویی مسابقه دو استقامت راه انداخته بودیم هر کس سرعت بیشتری داشت جلوتر بود صدای آب به گوش می‏رسد انگار داریم به آبشار نزدیک می‏شویم از پرندگان هم پر صدا شدند سنگ‏های بزرگ به چشم می‏خورد باید از روی آنها بگذریم لابلای سنگ‏ها آب است و بعد رودخانه نمایان می‏شود هر چه جلوتر می‏رویم به هیجان ما افزوده می‏شود لحظه‏شماری برای دیدن آبشار بیشتر می‏شود، سنگ‏ها بزرگ‏تر شده نزدیک شده‏ایم صدای پرندگان در جنگل پیچیده است درختان هر کدام آبشار را احاطه کرده‏اند.

سنگ‏های بزرگ در پای آبشار به بیننده کمک می‏کند تا نظاره‏گر زیبایی طبیعت باشد. آبشار بسیار زیباست سنگ‏های اطراف آن گویی سال‏هاست نگهبان این زیبایی وصف‏نشدنی هستند جایی که آمده‏ایم یکی از آبشارهای روستای «ساسنگ» از توابع شهرستان مینودشت است.

صدای آبشار به ما اعلام می‏کند به بالا دقت کنید دنیایی از زیبایی چشم را خیره می‏کند، خستگی از یادمان رفته است همه به تماشای زیبایی به سوی آبشار ایستاده‏ایم و محو تماشای آن هستیم، زمان از دست ما خارج شده است.

دقایق زیادی به تماشا گذشت سپس هر یک سعی کردیم این زیبایی را به تصویر بکشیم و در نگاه دوربین ثبت کنیم، سوغاتی ما تصویر این مناظر زیباست تا این زیبایی را با دیگران شریک باشیم، رئیس شورا هم به ما پیوسته است وی آتشی در کنار آبشار روشن کرد تا چای درست کند گویی قرار است کبابی هم پخته شود، به او نزدیک شدیم و از او در مورد آبشارهای «روستای ساسنگ» سوال شد.

وی خود را ابوالفضل رضائی‏فر معرفی کرد و در این زمینه گفت: در این روستا مناظر زیبا وجود دارد در همین مسیر هشت آبشار قرار دارد چشمه‏های زیادی در زمین‏های اطراف به چشم می‏خورد کسانی که علاقمند به گردشگری هستند می‏توانند از این مناطق دیدن کنند.

رضایی‏فر اضافه کرد: مسیر رسیدن به آبشارها هموار نیست میراث فرهنگی و گردشگری می‏تواند این مسیر را هموار ساخته و با  معرفی این مناظر زیبا و بکر برای گردشگران آنان را ترغیب کند.

وی بیان داشت: میراث فرهنگی می‏تواند با نصب علائم به گردشگران کمک کند تا مسیر رسیدن به آبشار را راحت‏تر دنبال کنند.

پس از گفت‌وگو با رئیس شورا قرار شد قدری استراحت کنیم آتشی که روشن کرده بودند آماده می‏شد می‏خواستند چای درست کنند ظرفی که شبیه آفتابه‏ای که لوله نداشت در اصطلاح غلو می‏گفتند پر از آب کردند و در وسط آتش قرار دادند تا آب بجوشد  مسئول گروه در گوشه‏ای داشت مقدمات کباب را آماده می‏کرد خوردن چای همراه کباب در کنار این همه زیبایی و صفا به یادماندنی بود شما هم می‏توانید تجربه کنید و از این همه زیبایی لذت ببرید ما فقط فرصت دیدن یک آبشار از هشت آبشار را پیدا کردیم امیدواریم در فرصت‏های دیگر نظاره‏گر زیبایی هفت آبشار بعدی باشیم شما هم امتحان کنید.

---------------------------

گزارش از رقیه بشارت‏نیا

--------------------------

انتهای پیام /2307/ر30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول