به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، خداکرم دیانتی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: براساس اطلاعات موجب میزان ابتلا به مسمومیتهای غذایی در فصل تابستان و ایام منتهی به فصل پاییز بسیار زیاد است که از اینرو رعایت برخی نکات بهداشتی برای عدم ابتلا به این مسمومیتها ضروری است.
کارشناس بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: "سالمونلوزیس" نوعی از مسمومیت غذایی است که باکتری عامل آن از طریق غذاهای آلوده منتقل میشود.
وی شستن دستها را یکی از سادهترین راهها برای ممانعت از انتقال باکتری این بیماری دانست و گفت: همچنین برخی غذهای آلوده خام میتوانند این بیماری را به غذاهای پخته نگهدرای شده در یخچال منتقل کنند.
دیانتی ادامه داد: گوشت گاو، مرغ، شیر و تخممرغ بسیار سریعتر از سایر مواد غذایی به این بیماری آلوده میشوند.
وی با بیان اینکه سبزیجات و لبنیات نیز از این آلودگی در امان نیستند، گفت: از آنجا که غذاهای آلوده بو و ظاهری عادی و طبیعی دارند باید مراقبتها و پیشگیریهای لازم در این زمینه انجام شود.
* دمای یخچال را بین صفر تا پنج تنظیم کنید
کارشناس بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تهوع، استفراغ، دلدرد، اسهال، تب و سردرد را از علائم بیماری "سالمونلوزیس" برشمرد.
وی ادامه داد: جوشاندن شیر قبل از مصرف از راههای پیشگیری از انتقال این بیماری است.
دیانتی رعایت توصیههای ساده بهداشتی را موجب پیشگیری از ابتلا به بیماریهای رودهای و عفونی دانست و اظهار کرد: با جوشاندن آبهای نامطمئن به مدت سه تا پنج دقیقه، گرم کردن غذاهایی که در یخچال نگهداری شدهاند، تنظیم دمای یخچال بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد، تفکیک محل نگهداری غذاهای خام و پخته و همچنین پخت کامل انواع گوشتها قبل از مصرف، احتمال ابتلا به بیماری سالمونلوزیس کاهش مییابد.
انتهای پیام/82005/ش20/پ3003