اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: امسال در سیستان و بلوچستان موارد مشاهد شده بیماری مالاریا نزدیک به 20 تا 30 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، منصور شکیبا صبح امروز در افتتاحیه نخستین کنگره ملی خدمات نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: در سه استان کشور بیشتر مالاریا وجود ندارد، در کل کشور حتی شاید این بیماری را نشناسند و در مواجهه با آن ناآگاه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سیستان و بلوچستان این بیماری در سال 70، 50 هزار نفر را به خود مبتلا کرد.

این مسئول افزود: در آن دهه، مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار بالا بود، با اقدامات کنترلی و مدیریت بهداشتی، آمار مبتلایان به این بیماری طی سال گذشته به 924 مورد رسید.

وی ادامه داد: اکثر موارد ابتلا به این بیماری منشا ورودی از دو کشور افغانستان و پاکستان دارد، سیستم بهداشتی ما صحیح و فعال است و خدمات شایسته‌ای عرضه می‌شود اما همسایگی با این دو کشور کمتر توسعه یافته همواره ما را در مقابل با برخی بیماری‌ها دچار مشکل کرده است. امسال در سیستان و بلوچستان موارد مشاهد شده نزدیک به 20 تا 30 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

شکیبا در ادامه به طرح داوطلبان سلامت که برای نخستین بار در سال 1369 در حاشیه شهر تهران اجرا شد اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح به کل استان های کشور تعمیم یافت و سیستان و بلوچستان نیز از این فرصت بهره‌مند شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: خدمات ارائه شده توسط داوطلبان سلامت در این استان چشمگیر و قابل ستایش است.

این مسئول اضافه کرد: یکی از استان‎هایی که در طول سال برای پیشگیری از بیماری فلج اطفال طی دو دوره واکسینه می‎شود، سیستان و بلوچستان است.در پاکستان و افغانستان در سال گذشته مواردی از این بیماری مشاهده شده بطوری‌که در سال گذشته موارد گزارش شده در افغانستان بیش از حد انتظار بود.

شکیبا افزود: در راستای واکسینه کردن کودکان هدف، علاوه بر ارائه خدمات سیار، کارت‌های واکسن افراد هدف از خانواده‌ها گرفته و روند واکسیناسیون همواره بررسی تا در شراطی که اگر فردی به هر دلیلی تحت دریافت واکسن قرار نگرفته باشد، با مراجعه به مراکز بهداشتی این خدمات را دریافت کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان اذعان داشت: به جرات می‌توان گفت ضریب پوشش واکسیناسیون بیماری فلج اطفال در سیستان و بلوچستان صددرصد بوده است.

وی گفت: یکی از کارهایی که توسط دانشگاه علوم زاهدان شده است، راه‎اندازی دانشگاه نسل سوم در معاونت بهداشتی این دانشگاه است. دانشگاه علوم پزشکی بسیار قوی داریم که در کل کشور حرف برای گفتن دارد، جزو تیپ یک دانشگاه کشور شناخته شده است.

انتهای پیام/75008/خ30/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول