مرضیه صادقی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارزوئیه اظهار داشت: طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه ماه مبارک رمضان با توجه به وظیفه خطیر این اداره در زمینه نظارت بر عرضه بهداشتی فرآوردههای خام دامی و با هدف جلوگیری از ورود فرآوردههای خام دامی غیر بهداشتی در سفره رمضان روزهداران اجرا میشود.
وی افزود: نظارت بازرسان این اداره شامل موادی نظیر گوشت قرمز و سفید، محصولات اولیه تولیدات پروتئینی و مراکز تولید، نگهداری و عرضه میشود.
صادقی با بیان اینکه وجود بیماریهای مشترک ریشه در مصرف فرآوردههای خام دامی آلوده و غیر بهداشتی دارد، تصریح کرد: مردم باید برای حفظ سلامت خود فرآوردههای خام دامی را از مراکز عرضه مجاز و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند تا با مشکل بهداشتی مواجه نشوند.
وی از برگزاری کلاسهای آموزشی راههای مبارزه با بیماریهای مشترک در شهرستان ارزوئیه خبر داد و خاطر نشان کرد: از آن جایی که نزدیک به یک هزار و 800 عامل بیماریزا شناخته شده، حدود 800 مورد آن مشترک بین انسان و دام است و توجه به این مهم از وظایف اصلی دامپزشکی محسوب میشود.
صادقی اذعان داشت: مهمترین بیماریهای مشترک شامل هاری، تب مالت یا بروسلوز و تب کریمه کنگو یا cchf است که ضررهای زیادی را به جمعیت دامی و انسانی وارد میآورد و در این راستا شبکه دامپزشکی شهرستان ارزوئیه با همکاری بخش خصوصی اقدام به انجام واکسیناسیون و سمپاشی در مناطق مختلف میکند تا از این طریق جلو انتشار بیماری گرفته شود.
وی بیان کرد: مردم باید درصورت عدم انجام واکسیناسیون دامها بر علیه بیماری تب مالت و همچنین واکسیناسیون هاری در سگهای صاحبدار مراتب را سریعا به شبکه دامپزشکی اطلاع دهند و از طرفی بیماری تب کریمه کنگو یا cchf که از طریق کنه منتقل میشود و در هنگام پشم چینی در منطقه آموزشهای لازم در مورد عدم کشتار کنه توسط دست و استفاده از دستکش و لوازم بهداشتی ضروری است.
وی از تمام شهروندان عزیز خواست تا هرگونه موارد تخلف بهداشتی در ارتباط با تولید، نگهداری و عرضه فرآوردههای دامی را به شبکه دامپزشکی اطلاع دهند.
انتهای پیام/80024/ش30/د1000