به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، فرهاد رجبزاده صنعتی ظهر امروز در همایش دیابت و روزهداری در سالن همایشهای پارک موضوعی زیارت مشهد، ابتلا به دیابت را ناشی از تخریب ایمنی سلولهای پانکراس و در نتیجه فقدان انسولین مورد نیاز در بدن و به دنبال آن افزایش قند خون و قند ادرار دانست و اظهار داشت: مطالعات اپیومیولوژیک که در 13 کشور مسلمان انجام شده است نشان میدهد که 43 درصد بیماران با دیابت نوع یک و 79 درصد بیماران با دیابت نوع 2 در ماه رمضان روزه میگیرند.
وی خطرات اصلی روزهداری برای افراد دیابتی را کاهش قند خون، افزایش قند خون و از دست دادن آب بدن «دهیدراتاسیدن» ذکر کرد.
وی افزود: مطالعات نشان میدهند که تغییر رژیم غذایی در ماه رمضان خطر افت قند خون را در دیابت نوع یک را چهار تا هفت برابر و دیابت نوع دو، پنج تا هفت برابر افزایش میدهد.
در ادامه محمد صالحپور، کارشناس ارشد تغذیه نیز در ارتباط با تغذیه مناسب برای روزهداری افراد مبتلا به دیابت، موضوع تغذیه را رکن اساسی در کنترل دیابت برای بیماران دیابتی دانست و گفت: به همین خاطر چون فرد دیابتی در ماه مبارک رمضان با تغییر ناگهانی و عمده در برنامه روزمره غذایی خود مواجه میشود، رعایت مصرف درست و به اندازه خوراکیها برای آن دسته از دیابتیهایی که مجوز روزه گرفتن را از پزشک خود دریافت نمودهاند بسیار حایز اهمیت است.
وی با تاکید بر مصرف همه نوع خوراکیها مجاز در هرم غذایی شش گانه شامل دستههای نان و غلات، میوهها، سبزیها، لبنیات، گوشتها و چربیها، عنوان کرد: بهترین رژیم غذایی برای یک فرد دیابتی انتخاب درست بهترین و کم خطرترین غذاها در وعدههای غذایی مشخص است.
در ادامه حجت الاسلام محمدکاظم راشد یزدی، استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد نیز اظهار داشت: دین اسلام به صراحت بیمارانی که روزه داری موجب صدمه دیدن روحی یا جسمی آنها میشود، از انجام این فریضه باز میدارد و اقدام آگاهانه به این عمل را حرام میشمارد.
وی افزود: در مورد با بیماری دیابت نبود آرامش و سکینه روحی افراد جامعه مهمترین عامل ابتلا به این بیماری است.
راشد یزدی ادامه داد: هر انسان مومنی میتواند با روی آوری به معنویات و انجام دستورات بهداشتی دین مقدس اسلام خود را از ابتلا به بیماری دیابت و هر بیماری دیگر دور کند.
انتهای پیام/70002/ح30/ض1002