اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گزارش فارس از ظرفیت‌های معدنی زنجان

معادن زنجان، ذخایری رو به توسعه/ معدن انگوران از معادن نادر جهان است

معادن استان زنجان در حال حاضر مورد توجه قرار گرفته و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، رو به توسعه است.

معادن زنجان، ذخایری رو به توسعه/ معدن انگوران از معادن نادر جهان است

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، استان زنجان به دلیل شرایط و موقعیت استثنایی خود در سال‌های اخیر شتاب قابل توجهی را در توسعۀ صنعتی داشته و در شرایط فعلی به یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور تبدیل شده و با این روند شتابان در حال جذب سرمایه‌های مهم در بخش صنعت و معدن است.

قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیت، دسترسی به امکانات و تأسیسات زیربنایی تجهیز شده استانی و ملی و مزیت‌های نسبی آشکار شده استان زنجان‌، شرایط مطلوبی برای فعالیت‌های صنعتی و تمرکز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد کرده است.

همچنین با توجه به شرایط مناسب اقلیمی بیشتر فعالیت‌های صنعتی استان در زمینه‌‌های صنعت سرب و روی، صنعت برق فشارقوی‌، تولید انواع نخ تایر، صنایع نساجی، صنایع فلزی، صنایع ساختمانی، صنایع غذایی، سلولزی، شیمیایی و صنایع معدنی است.

وجود ذخایر قابل توجهی از گرانیت، گچ، سیلیس، کائولن، خاک‌های صنعتی و آهن که زمینه‌ساز ایجاد صنایع معدنی و صنایع وابسته به مواد اولیه معدنی است، از مهم‌ترین قابلیت‌ها و مزیتهای استان زنجان محسوب می‌شود.

وجود ظرفیت‌های مواد معدنی فلزی برای سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف،وجود شهرک‌های صنعتی فعال و در دست احداث در همه شهرستان‌های استان،استقرار شبکه‌های زیربنایی از قبیل راه، راه‌آهن، برق و گاز و قرار گرفتن بیشتر شهرهای استان در مسیر ترانزیت تهران – تبریز و اروپا از دیگر مزیت‌های استان زنجان محسوب می‌شود.

وجود نیروی انسانی کارآمد و مراکز آموزش عالی و فنی حرفه‌ای، شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان نیز به منظور ایجاد شهرک‌های صنعتی با هدف استقرار و ساماندهی صنایع در سال 1369 تأسیس و فعالیت خود را با سه شهرک صنعتی آغاز کرد و در حال حاضر با چندین شهرک و ناحیه صنعتی مصوب فعالیت می‌کند.

گفتنی است، در بسیاری از شهرک و ناحیه صنعتی امکانات استقرار واحدهای صنعتی فرآهم شده و شهرک‌های دیگر در مراحل مختلفی از تملک و طراحی قرار دارند‌.

با الحاق سازمان صنایع کوچک به شرکت شهرک‌های صنعتی علاوه بر تأمین امکان استقرار واحدهای صنعتی‌، خدمات حمایتی صنایع کوچک در قالب ایجاد دفاتر کار مجازی اینترنتی و برگزاری کلاس‌های آموزشی و مشاوره‌ای در سایت‌های شرکت متبوع در نقش حمایت‌های پوششی مربوطه به صنایع کوچک ایفای وظیفه می‌کند.

* معدن

رخدادهای زمین‌شناسی موجب تشکیل کانسارهای متنوعی در استان شده به طوری که در حال حاضر بالغ بر 169 معدن با ذخیره‌ای بالا دارای پروانه بهره‌برداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است که عمدتاً شامل سرب و روی، براسیت، سیلیس، خاک‌های صنعتی، فلدسپات و گچ آهن است.

از معادن فعال در استان می‌توان به سرب و روی - انگوران‌، پتاس‌ایلجاق (پیکرومریت)‌، آهن سرخه دیزج و مروارید‌، معادن ترآورتن منطقه دندی، معادن گرانیت ابهر و خرم‌دره، معادن سیلیس (تاب کوارتزیت)‌، برآسیت وپرلیت، فلدسپات و خاک صنعتی اشاره کرد.

وجود بزرگ‌ترین معدن سرب و روی خاورمیانه و معادن برآسیت قره‌گل و مشمپا، وجود گرانیت در کوه‌های طارم، عبور باند سیلیس از کوه‌های سلطانیه، و وجود ذخایر عظیمی از فلدسپات، سیلیس و ذخایر آهک و رس فراوان از ویژگی‌های منحصر به فرد این استان است.

وجود معدن سرب و روی انگوران موجب شده که این استان در حال حاضر به عنوان قطب تولید روی کشور مطرح شده و زمینه لازم برای ایجاد صنایع جنبی آن از قبیل صنایع گالوانیزاسیون، تولید اکسید روی، پودر روی و سولفات روی فراهم شود.

معدن "انگوران" از نظر عیار بالای فلزات موجود، از معادن نادر در جهان است

گفتنی است، استان زنجان دارای بیشترین ذخایر معادنی است که برنامه‌ریزی مطلوب از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان برای این امر انجام شده است.

انتهای پیام/73003/ن40/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول