اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان ‌مطرح شد

‌سعیدی‌کیا: موسوی و کروبی پیش خدا و مردم بازنده شدند / به انقلاب بسیار بدهکارم

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی ‌مبنی بر اینکه موسوی و کروبی را فتنه‌گر می‌دانید یا خیر گفت: بنده درباره فتنه حرفم را صریح زدم و گفتم که هر دو طرف اشتباه کردند و پیش خداوند و جامعه بازنده هستند.

‌سعیدی‌کیا: موسوی و کروبی پیش خدا و مردم بازنده شدند / به انقلاب بسیار بدهکارم

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محمد سعیدی‌کیا عصر امروز در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان که به همت جامعه اسلامی این دانشگاه با عنوان «گام به گام تا حماسه» برگزار شد، ضمن پاسخ به سئوالات دانشجویان به اهداف انتخاباتی خود پرداخت.

مسکن مهر برای دهک سوم، چهارم و پنجم بود

وی در پاسخ به سئوال یک دانشجو در زمینه مسکن مهر گفت: مسکن مهر از دل طرح جامع مسکن تهیه شده که در این طرح چندین برنامه وجود دارد و یکی از آنها این است که دولت برای اقشار کم‌درآمد قیمت زمین را از قیمت خانه کم کند تا آنان نیز بتوانند صاحب مسکن شوند.

سعیدی‌کیا با اشاره به اینکه اساس مسکن مهر برای دهک‌های سوم، چهارم و پنجم بود، بیان داشت: برای دهک‌های اول و دوم به دلیل اینکه توانایی پرداخت اقساط را ندارند باید به کمک دستگاه‌ها برای آنان مسکن تامین می‌شد.

وی با اشاره به اینکه در بحث مسکن مهر قرار بود، زمین را دولت تامین کند که البته این کار را انجام داد، گفت: اما قرار نبود که دولت وارد کارهای اجرایی شود و باید وقت خود را صرف امور زیربنایی و حمل و نقل می‌کرد.

وزیر مسکن دولت نهم ابراز داشت: مسکن مهر طرح مناسبی است که باید ادامه پیدا کند و‌ اگر اشکالاتی در اجرای طرح مسکن مهر وجود دارد باید آن را رفع و این طرح را ادامه داد.

سعیدی‌کیا بیان کرد: مسکن مهر همه مسکن کشور نیست و مسکن مهر 30 درصد مسکن کشور است، اما اصرار شد که سالی یک میلیون مسکن ساخته شود و بعدها نیز دیدیم که این کار امکانپذیر نیست.

تورم در کشور حاصل تزریق نقدینگی است

کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به سئوال یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر اینکه برنامه شما برای کنترل تورم چیست، تصریح کرد: اقتصاد کشور در حال حاضر با چهار مشکل بزرگ یعنی افت سرمایه‌گذاری،‌ افت تولید، کاهش اشتغال و افزایش تورم روبه‌رو است.

سعیدی‌کیا گفت: تورم ماحصل تزریق نقدینگی است که به سمت مصرف هم می‌رود و هنگامی که تولید مناسب وجود ندارد و نقدینگی هم تقویت می‌شود و اگر این کار در اقتصادهای خوب دنیا هم انجام شود، باز تورم ایجاد می‌کند.

وی افزود: اقتصاد یعنی تولید و برای تولید نیز به سرمایه‌گذاری نیاز است و ما قانون برنامه پنج ساله توسعه را داریم که باید در آن چارچوب حرکت کنیم.

سعیدی‌کیا با اشاره به اینکه نقدینگی کشور در حال حاضر وجود 450 هزار میلیارد تومان است، بیان کرد: اگر این نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری میل پیدا نکند به سمت کارهای حاشیه‌ای مثل مسکن، ارز و ... می‌رود و مشکل ایجاد می‌کند.

وی  بیان داشت: وظیفه دولت سرمایه‌گذاری، هدایت،‌ حمایت و نظارت است و باید به سرمایه ایرانی ارزش بدهیم.

سعیدی‌کیا ضمن انتقاد از تغییر مکرر مقررات گفت: هنگامی که دائما مقررات را تغییر می‌دهیم، هیچ سرمایه‌گذاری نمی‌داند، فردا چه خبر خواهد شد،‌ کشور را کار فکری و یدی مردم آباد می‌کند و باید پول را در راستای تولید و در اختیار کار‌آفرینان قرار دهیم.

وی با بیان اینکه اساس اقتصاد این است که ما فضا را برای همه مردم باز کنیم، تصریح کرد: با کار اقتصادی می‌توان تورم را کاهش داد، البته این کاهش تورم به یک‌باره اتفاق نمی‌افتد و باید همه سیاست‌هایمان در راستای تولید باشد.

جایگزین هدفمندی یارانه‌ها می‌تواند تامین اجتماعی قوی باشد

سعیدی‌کیا در پاسخ به سئوال دانشجوی دیگری که پرسید نظر شما درباره طرح هدفمندی‌ یارانه‌ها چیست، گفت: همه می‌دانیم که این طرح موجب تورم شده است و باید یارانه‌ حتما به دو دهک اول که توانایی کار ندارند، پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه طرح هدفمندی یارانه‌ها قانون است و قانون باید اجرا شود، افزود: باید تلاش کنیم تا جایگزین مناسبی برای این طرح پیدا کنیم و این جایگزین مناسب می‌تواند یک تامین اجتماعی قوی برای همه مردم باشد که ما نیز روی این طرح در حال کار کردن هستیم و برای آن نیز برنامه داریم.

من جزو هیچ گروه و دسته‌ای نیستم

سعیدی در پاسخ به سئوال دانشجویی گفت: من جزو هیچ حزب و دسته‌ای نیستم و اصولا تقسیم جامعه را به دو جریان به صلاح کشور نمی‌دانم، زیرا همه افکار در این دو جریان خلاصه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه همه نیروهای وفادار انقلاب که ولایت فقیه را قبول دارند و تابع قانون اساسی هستند را به کار می‌گیرم، افزود: باید میدان برای این افراد با این ویژگی‌ها باز شود و نباید فکر کنیم جامعه در دو تفکر خلاصه می‌شود.

داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه به نظر شما بهترین رئیس‌جمهور بعد از جنگ چه کسی است، بیان کرد: نمی‌شود به صورت مقایسه‌ای این مسئله را مطرح کرد، زیرا هر کدام عملکردهای خوبی داشتند و همچنین نقاط ضعفی داشته‌اند و کار دولت بسیار پیچیده است.

برنده انتخابات 88 مردم و بازنده آن کاندیداها

وی در پاسخ به سئوالی در ارتباط با فتنه 88 گفت: در سال 88 حماسه بزرگی اتفاق افتاد، 40 میلیون پای صندوق‌های رأی آمدند، 14 تا 15 میلیون رأی به کسی تعلق گرفت که در نهایت رأی نیاورد و این آرا را هم محترم می‌دانیم، اما هر کسی به هر تفکری که دوست دارد، رأی می‌دهد.

سعیدی‌کیا عنوان کرد: در جریان انتخابات 88 هم کسی که رأی آورد و هم کسی که رأی نیاورد هر دو اشتباهات بزرگی کردند و بستر فتنه را که توسط استکبار جهانی آماده شده بود بارور کردند و عده‌ای اغتشاش‌گر به میدان آمدند.

وی تصریح کرد: اما هنگامی که مسئله حساس شد، همه مردم تحت هدایت رهبر معظم انقلاب به میدان آمدند و فتنه را جمع کردند از نظر بنده برنده انتخابات 88 مردم و بازنده آن کاندیداها هستند.

رئیس‌جمهور نظریه‌پرداز نیست، نظریه‌پردازی کار ولی فقیه است

دانشجویی از سعیدی‌کیا سئوالی در زمینه نظریه‌پرداز بودن رئیس جمهور پرسید که وی در پاسخ گفت:‌ دولت وظیفه‌اش انجام امور کشور در همه بخش‌هاست و رئیس‌جمهور نظریه‌پرداز نیست، بلکه نظریه‌پردازی کار ولی فقیه است، زیرا سیاست‌های کلی نظام دست ایشان است و رئیس‌جمهور نیز باید به کارهای کشور بپردازد و آنها را حل و فصل کند.

نباید همه مشکلات را به گردن عدم ارتباط با آمریکا بیندازیم

وی در پاسخ به سئوال دانشجویی مبنی بر اینکه برخی تحریم کشور را به دلیل عدم ارتباط با آمریکا می‌دانند، عنوان کرد: مسئولیت سیاست‌های کلی نظام با مقام معظم رهبری است که از جمله این سیاست‌ها می‌توان به سیاست خارجی نیز اشاره کرد.

سعیدی‌کیا افزود: مقام معظم رهبری گفتند که اگر آمریکا زورگویی خود را کنار بگذارد ما تدبیر دیگری می‌کنیم و به نظرم این مسئله یعنی اینکه قابلیت مذاکره به میدان می‌آید و رئیس‌جمهور خوب کسی است که امور خود را در جهت سیاست‌های رهبری تنظیم کند.

وی در مورد اینکه نباید همه مشکلات را به گردن عدم ارتباط با آمریکا بیندازیم، گفت: قسمتی از مشکلات به دلیل تحریم‌هاست و نمی‌توان همه مشکلات را از تحریم‌ها دانست، زیرا سوءتدبیرها نیز در این مسئله دخیل است.

وی با بیان اینکه اداره کشور نیاز به زمان و انرژی دارد، بیان کرد: ما باید وقت خود را صرف کار برای کشور کنیم، هنگامی که قسمت زیادی از وقتمان صرف دعوا می‌شود، کار کشور به عقب می‌افتد، رؤسای قوا باید با یکدیگر تعامل و تفاهم داشته باشند و اگر موضوعی پیش بیاید که نیاز به گفت‌وگو داشته باشد، آن را سر میز تعاملات حل کنند و اختلافات را به جامعه نکشانند زیرا این مسئله چنددستگی ایجاد می‌کند.

وزیر مسکن و شهرسازی دولت نهم افزود: اساس کار ما صداقت است و باید با مردم صادقانه حرف بزنیم.

ما بر اساس قانون بحث انرژی هسته‌ای را پیش برده‌ایم

سعیدی‌کیا در پاسخ به سئوال دانشجویی که از او پرسید نظر شما درباره انرژی هسته‌ای چیست، بیان داشت:‌ NPT اجازه غنی‌سازی را به اعضای خود داده است و ما نیز بر اساس قانون بحث انرژی هسته‌ای را پیش برده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه آمریکا با اساس انقلاب ما مخالف است، تصریح کرد: در مذاکرات آلماتی باورم شد که ما یک گام به جلو رفتیم، اگر چه این مسئله در کشور اینگونه بروز پیدا نکرد، اما ما باید با دیپلماسی قوی و با افتخار راه مذاکره را ادامه دهیم.

دانشجویی از سعیدی‌کیا پرسید که شما در گفته‌هایتان به مسئله صداقت اشاره کردید چه تضمینی برای اجرای این مسئله دارید، وی عنوان کرد: به نظرم در همه مواردی که یک نفر صحبت می‌کند تضمینی مناسب‌تر از عملکرد گذشته‌اش وجود ندارد و فرد را باید با عملش شناخت و تطبیق داد.

وی اظهار کرد: بنده در استان کرمان و در بم یک یادگاری خوب گذاشته‌ام، زیرا هر چه در بم قول دادیم به آن عمل کردیم و مدل مدیریتی آن جا به نظرم خوب شناخته نشد و در بم ما به مردم اعتماد کردیم و مردم هم به مسئولان اعتماد کردند و هر قولی آن جا داده شد به آن عمل کردیم.

سعیدی‌کیا در پاسخ به سئوال دانشجوی دیگری مبنی بر اینکه موسوی و کروبی را فتنه‌گر می‌داند یا خیر، عنوان کرد: بنده درباره فتنه حرفم را صریح زدم و گفتم که هر دو طرف اشتباه کردند و پیش خداوند و جامعه بازنده هستند.

وی گفت: یک طرف در سال 88 زیر بار قانون نرفت و طرف دیگر هم اخلاق اسلامی را رعایت نکرد، البته مردم در آن انتخابات دو بار حماسه آفریدند و پیش خداوند برنده هستند.

بستر انقلاب ما فرهنگی است

وزیر مسکن دولت نهم در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برنامه شما در حوزه فرهنگی چیست، تصریح کرد: بستر انقلاب ما فرهنگی بود، اما اکنون چه شده که این فرهنگ به حاشیه رفته و مهمان شده است، باید بستر فرهنگ اسلامی را در جامعه توسعه دهیم، ما علم تولید کردیم، اما در کنار همین علم، معرفت تولید نکردیم.

سعیدی‌کیا با اشاره به اینکه اثربخشی علم در کنار تولید معرفت دوچندان می‌شود، افزود: باید در نظام تعلیم و تربیت آموزگارانی را به خدمت بگیریم که گفتار لیّن داشته باشند.

سعیدی‌کیا با بیان اینکه محصولات دانشگاهی ما برای رشد فرهنگی جامعه کافی نبوده است،عنوان کرد: با شناخت معرفتی می‌توانیم، تمام مشکلات را حل کنیم.

دانشجویان را موتور محرک حماسه سیاسی می‌دانم

دانشجویی از وی پرسید که شما چندی پیش گفتید که نیازی به تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها نیست، لطفا منظور خود را توضیح دهید، سعیدی‌کیا پاسخ داد: بنده گفتم که هدف از تفکیک جنسیتی چیست؟ مگر با یک پاسخ بله و خیر می‌توان، گفت که تفکیک جنسیتی نیاز است یا خیر، اگر ما معرفت دینی را در جامعه رشد بدهیم هر کس از حریم خودش دفاع می‌کند، گیرم که کلاس‌های دانشگاه را از هم جدا کردیم با محیط کلاس و جامعه چه می‌خواهیم بکنیم، فرهنگ اسلام و ایران ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد که می‌توانیم از نقطه قوت با مسائل برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید در هر موضعی خودمان را قوی کنیم، افزود: فقط با برخورد تنها مسائل حل نمی‌شود و در بحث تفکیک جنسیتی گفتن موافقم یا مخالفم معنا ندارد، بلکه ما باید با رشد فرهنگ اسلامی کاری کنیم همه از حریم خود دفاع کنند.

سعیدی‌کیا تاکید کرد: بنده به فکر دانشجو احترام می‌گذارم و معتقدم که بیشترین نقش را در خلق حماسه سیاسی دانشجویان دارند، زیرا دانشجویان را موتور محرکه حماسه سیاسی می‌دانم.

سعیدی‌کیا در پاسخ به سئوالی درباره ائتلاف‌های ایجاد شده در میان اصولگرایان تصریح کرد: در حال حاضر زود است که درباره ائتلاف حرف بزنیم، زیرا باید صبر کنیم تا شورای نگهبان تعداد کاندیداها را مشخص کند و آن زمان است که صحبت کردن درباره ائتلاف معنا دارد.

وی اذعان کرد: البته انتخاب مکانیزم مشخص کردن کاندیدای نهایی نیز اهمیت دارد که باید این کار مطابق اصول مشخصی انجام شود، اما بنده بنا دارم تا آخر مستقل باقی بمانم.

دانشجویی از سعیدی‌کیا درباره وضع معیشتی‌اش سئوال کرد که وی در پاسخ گفت: پدرم راننده شرکت نفت بوده است و بنده نیز قبل از انقلاب مشغول به کار در مناطق دور افتاده‌ای مانند بندرعباس و خوزستان کار کرده‌ام و در حالی که ماشین و مسکن داشتم وارد انقلاب شدم و از نظر معنوی به انقلاب بسیار بدهکارم، اما به لحاظ مادی چیزی به بنده افزوده نشده است، البته یک آپارتمان در شهر قدس تهران و یک ماشین سانتافه دارم که آن را پنج سال قبل خریدم.

وزیر مسکن دولت نهم در پاسخ به این سئوال که اگر کاندیدایی به میدان آمد که از شما بهتر بود آیا حاضرید کنار بروید، افزود: کاندیدای اصلح را مردم انتخاب می‌کنند و به نفع هیچ کسی کنار نمی‌روم و تا آخر می‌مانم.

...............................

گزارش از محبوبه سعیدی

...............................

انتهای پیام/80018/ش40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول