به گزارش خبرگزاری فارس از فردوس، دبیر نخستین جشنواره دانشجویی طبخ غذای ایرانی در فردوس اظهار کرد: این جشنواره برای نخستین بار در خراسانجنوبی و در بخش دانشجویی برگزار و داوری آن در دو محور فنی شامل ارزش غذایی، کالری مورد نیاز غذا و هرم غذایی شامل میزان پروتئین، ویتامین، لبنیات و محور طعم، زیبایی و تزئین غذا انجام شد.
علیرضا فرقدانی گفت: نخستین جشنواره طبخ غذای ایرانی با حضور 15 گروه دانشجویی برگزار شد که شرکتکنندگان اعم از خواهران و برادران بیش از 25 غذای ایرانی برای رقابت در مسابقه تدارک دیده بودند.
وی با تأکید بر سالم بودن غذاهای اصیل و سنتی، افزود: جای بسی نگرانی است که در جامعه امروزی غذاهای اصیل و سنتی در سفرههای ایرانی جای خود را به غذاهای فرنگی داده است.
دبیر نخستین جشنواره طبخ غذای ایرانی تصریح کرد: این جشنواره با هدف زنده نگهداشتن آداب و رسوم و بازگشت به فرهنگ اصیل ایرانی در طبخ غذای سالم و اصیل و جایگزین کردن آن به جای فستفودها و غذاهای بیخاصیت برگزار شد.
*غذاهای فستفود منشاء بسیاری از بیماریها
فرقدانی منشاء بسیاری از بیماریها را استفاده از غذاهای فست فود و بیخاصیت دانست و گفت: باید با رژیم غذایی مناسب و استفاده از غذاهای سنتی در تأمین سلامت خود و افراد خانواده تلاش کنیم.
در این جشنواره که به همت کانون دانشجویی هلال احمر و دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی فردوس در سالن غذاخوری این دانشگاه برگزار شد، چهار غذای طبخ شده انتخاب و به برگزیدگان لوح تقدیر، مبلغ 3 میلیون ریال جایزه نقدی و همچنین گواهی حضور در جشنواره اهداء شد.
آش دوغ، توگی، بلغور خورشت از جمله غذاهای اصیل، سنتی و ایرانی بود که در این جشنواره طبخ و به عنوان غذاهای برتر انتخاب شد.
انتهای پیام/69007/ش/ض1002