اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد

آغاز طرح غربالگری نوزادان مبتلا به فنیل‌کتونوری در سیستان‌وبلوچستان

خبرگزاری فارس: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طرح غربالگری بیماران مبتلا به فنیل کتونوری در تازه متولدان استان سیستان‌وبلوچستان از ابتدای ماه‌ جاری آغاز شد.

آغاز طرح غربالگری نوزادان مبتلا به فنیل‌کتونوری در سیستان‌وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، مهدی طباطبایی در این باره اظهار داشت: آغاز طرح غربالگری نوزادان مبتلا به فنیل کتونوری، گامی بزرگ در پیشگیری از عقب‌ماندگی ذهنی مبتلایان به این بیماری است.

وی افزود: در اجرای این طرح از پاشنه پای نوزادان سه تا پنج روزه، نمونه خون تهیه و همزمان با بررسی احتمال ابتلاء به هایپوتیروئیدی، نوزادان از لحاظ ابتلاء به فنیل کتونوری نیز بررسی می‌شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: بیماری فنیل کتونوری یک بیماری ژنتیکی ارثی است و نوزادان مبتلا، در صورت شناسایی نشدن، دچار تأخیر تکامل و نیز عقب‌ماندگی ذهنی شدید می‌شوند به طوری که هر ماه چهار نمره از ضریب هوشی آنان کم می‌شود.

طباطبایی بیان کرد: این نوزادان تا پایان یک سالگی 50 نمره از ضریب هوشی خود را از دست می‌دهند.

وی همچنین به راه‌اندازی درمانگاه فنیل کتونوری در بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب (ع) زاهدان اشاره و تأکید کرد: در صورت تشخیص به موقع و تجویز رژیم‌های غذایی و استفاده از شیرخشک و داروهای مخصوص،‌ نوزاد رشد جسمی و ذهنی معمولی خواهد داشت و از عقب‌ماندگی ذهنی وی جلوگیری می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت سیستان‌وبلوچستان گفت: کثرت ازدواج‌های فامیلی و نیز ازدواج در سنین پایین و یا بالا در سیستان‌وبلوچستان احتمال تولد نوزادان مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی را بالا می‌برد و نیاز به اجرای چنین طرح‌هایی در این استان ضروری به نظر می‌رسد.

طباطبایی به زوج‌های جوان توصیه کرد: برای پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی از قبیل بیماری‌های ارثی متابولیک مثل فنیل کتونوری و یا اختلالات کروموزومی مثل سندرم ترنر و سندروم داون و بیماری‌های عصبی - عضلانی مثل بیماری دوشن و... قبل از تصمیم به بارداری به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کنند تا در صورت وجود سابقه‌ای از هر کدام از بیماری‌های ژنتیکی در خانواده از تکرار مورد مشابه پیشگیری شود.

انتهای پیام/ش30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول