اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک کارشناس و هنرمند عرصه فرش:

چنگال سودجویان زیر گلیم عشایر پنهان است

خبرگزاری فارس: یک کارشناس و هنرمند عرصه فرش گفت: هنر گلیم‌بافی هنری ارزشمند است که در ایران فعالان زیادی دارد، اما عشایر به عنوان مؤثرترین قشر در این هنر به علت نبود آگاهی به دام سودجویان شکار می‎شوند.

چنگال سودجویان زیر گلیم عشایر پنهان است

طاهر حسین‎پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان، اظهار داشت: بافت گلیم هنری است که قدمت بسیار طولانی در ایران دارد، این هنر همچنان پس از گذشت سالیان دراز دنبال می‎شود و جز صنایع دستی ایران محسوب می‎شود.

وی افزود: با توجه اینکه عشایر بافندگان گلیم هستند، اما دلالان گلیم از سادگی بافندگان آن سوءاستفاده کرده و این آثار ارزشمند را به راحتی به چنگ می‎آورند.

این کارشناس و هنرمند عرصه فرش در ادامه بیان کرد: اگر از فعالان عرصه صنایع دستی به خصوص بافندگان فرش و گلیم حمایت شود، آمار این فعالان چندین برابر افزایش می‎یابد، در این راه باید به معرفی این هنر پرداخت و از برگزاری نمایشگاه‎های کوچک و محلی نباید غافل شد.

وی اضافه کرد: توسعه دانش و فعالیت صنایع دستی کشور باید با خلاقیت و نوآوری عجین شود و مهم‌ترین هدف سرمایه‌گذاران این بخش شود تا بتوان به تولید همراه با کیفیت امیدوار شد.

حسین‌پور ادامه داد: در حال حاضر مشکلات عدیده‎ای همچون فروش نامناسب، وجود دلالان و واسطه‎های سودجو، کالاهای خارجی صنایع دستی کشور را تهدید می‎کند.

وی با بیان اینکه به منظور افزایش ظرفیت مجموعه‎ها تولید کننده باید اعضاء یعنی همان بافندگان را آگاه کرد، گفت: صنایع دستی در ایران یکی از منابع مهم درآمد ارزی و همچنین ایجاد اشتغال در کشور است و در میان صادرات غیرنفتی صادرات فرش دست‌بافت، گلیم و سایر اقلام تولید صنایع دستی سهم عمده‎ای را دارد.

این کارشناس و هنرمند عرصه فرش تصریح کرد: گلیم و فرش ایران در دنیا حرف اول را می‎زند و صنایع دستی ایران الهام گرفته از فرهنگ اصیل، سنتی و تاریخی است که به دلیل کیفیت و کمیت از قدرت رقابت بالا و گاه مطلق در بازارهای جهانی برخوردار است.

وی عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی باید از هنرمندان و بافندگان فرش و گلیم عشایر حمایت همه جانبه خود را به کار بگیرد و برای رهایی این میراث ارزشمند از چنگال فرصت‎طلبان چاره‌اندیشی کند.

حسین‌پور با اشاره به اینکه زنان عشایر نقش عمده‌ای در تولید گلیم کشور دارند، گفت: حمایت مسئولان از بافندگان گلیم ضعیف است، حمایت نکردن مالی، بی‌توجهی به صادرات، بیمه‌نبودن هنرمندان و نداشتن برنامه مشخص سایر مشکلات گلیم ایران است.

وی عنوان کرد: گلیم هنر، عشق و غزل عشایر است، اما طمع‎کاران و دلالان در خارج و در داخل از کشور با بی‎توجهی به این میراث ارزشمند فرهنگی هنری به راحتی این آثار ارزشمند را از چنگ ساده دلان عشایر بیرون می‎آورند و با خارج کردن این میراث با ارزش و منتقل کردن به موزه‎های بیگانه سود هنگفتی را به جیب می‎زنند.

این کارشناس و هنرمند عرصه فرش در پایان گفت: سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی باید از هنرمندان و بافندگان فرش و گلیم عشایر حمایت همه جانبه خود را به کار بگیرد و برای رهایی این میراث ارزشمند از چنگال فرصت‎طلبان چاره‌اندیشی کند.

انتهای پیام/ی20/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول