به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار، محمدجواد ایزدیان، صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از سطح یک هزار و 765 هکتار باغات بارور با میانگین عملکرد 3 هزار و 500 کیلوگرم در هکتار، پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت تولید انگور دیم به بیش از 6 هزار تن برسد، که این رقم نسبت به سال گذشته 2 برابر افزایش نشان میدهد.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار در ارتباط با دلایل افزایش تولید انگور در سطح باغات شهرستان، گفت: این افزایش ناشی از پراکنش مناسب بارانهای بهاری در سال جاری و رسیدگی کشاورزان در راستای تغذیه گیاهی و مبارزه با آفات، در زمان مناسب است.
در ادامه جلسه سیدفرید حبیبی مسئول باغبانی جهاد کشاورزی سبزوار نیز قدیمی بودن باغات، عدم وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی و پایین بودن بنیه مالی کشاورزان را از مهمترین کاستیها در رابطه با این محصول، دانست.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی سبزوار از مهمترین ارقام انگور در منطقه به رقم یاقوتی، سرخک، دیوانه و شاهرودی اشاره کرد و افزود: با داشتن ارقام مناسب و مقاوم و همچنین کشاورزان پر تلاش دیمکار در شهرستان، اعطای تسهیلات برای اصلاح باغات قدیمی، بیمه محصول و احداث صنایع فرآوری وابسته به انگور در راستای توسعه این محصول گامهای موثری برداشت.
وی ادامه داد: سبزوار سال گذشته رتبه اول سطح زیر کشت و رتبه سوم تولید انگور دیم را در استان خراسانرضوی را به خود اختصاص داد.
انتهای پیام/ح20/ط4000