احمدرضا انور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان از وضعیت نامناسب بهداشتی و عدم رعایت برخی موازین بهداشتی توسط کارکنان کشتارگاه راور با توجه به آموزشهای توجیهی و تلاشهای شبکه دامپزشکی و شهرداری راور خبر داد و اظهار داشت: برطرف شدن این مشکلات مستلزم فرهنگ سازی بین قصابان و اصلاح ساختار کشتارگاه است.
وی به تعدادی از مشکلات اشاره کرد و افزود: عدم تعیین سلاخ واجد شرایط و کشتار توسط افراد مختلف، فرسوده و غیر بهداشتی بودن ماشین حمل گوشت، عدم رعایت نکات بهداشتی حین ذبح و مناسب نبودن ساختمان کشتارگاه از جمله دیوارها و کف را میتوان از مشکلات عمده بهداشتی برشمرد.
انور بیان داشت: تأمین سلامت و امنیت غذایی مردم مهمترین رسالت دامپزشکی است که در این راستا نظارت بر تولید و عرضه محصولات خام دامی از اصلیترین وظایف این ارگان است.
انور با اشاره به اینکه یکی از راههای مهم انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام، تماس با خون و ترشحات و بافت آلوده دامی و گوشت تازه آلوده است، تأکید کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماریها حتیالامکان از تماس با دام زنده خودداری شود و در صورت ضرورت نیاز به تماس با دام زنده به ویژه قصابان باید از وسایل ایمنی فردی مانند دستکش، ماسک، چکمه و عینک استفاده کنند.
وی افزود: در برخی بیماریهای مشترک انسان و حیوان، دام بدون علامت است و به همین دلیل باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و گوشت گرم کشتار روز باید تا 24 ساعت در دمای یک تا چهار درجه قرار گیرد تا میکروبهای آن کشته و پس از آن مصرف شود.
انور احداث سردخانه مجهز در کنار کشتارگاه دام را یکی از ضروریترین اقدامها در راستای تأمین مواد پروتئینی سالم و بهداشتی عنوان کرد.
وی گفت: مردم گوشت مورد نیاز را از قصابیها و مراکز عرضه مورد تأیید دامپزشکی خریداری و حتما در هنگام خرید به مهر بهداشتی دامپزشکی روی لاشه توجه کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان راور از زحمات شهرداری راور برای بهبود وضعیت فعلی قدردانی کرد و کمک مسئولان ذیربط استان را برای تسریع در امر بازسازی و تأمین بودجه این کشتارگاه خواستار شد.
انتهای پیام/ب20/ژ1001