اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

حرکتی تازه برای معرفی بندر لافت

راه‌اندازی موزه‌ مردم‌شناسی بندر بادگیرها

خبرگزاری فارس: بندر تاریخی لافت که با بادگیرهایش در جزیره قشم و منطقه شناخته می‌شود، با تغییر کاربری خانه فرهنگ کنونی، صاحب موزه مردم‌شناسی می‌شود.

راه‌اندازی موزه‌ مردم‌شناسی بندر بادگیرها

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، بندر تاریخی لافت واقع در بخش شمالی جزیره قشم یمی از بنادر و روستاهای تاریخی و مهم حوزه خلیج فارس در بُعد معماری، تاریخی و فرهنگی به شمار می‌رود.

این روستا با توجه به قابلیت‌های منحصر به ‌فرد در حوزه اکوتوریسم و سایر حوزه‌های گردشگری به ویژه در سال‌های اخیر مورد توجه هنرمندان و گردشگران در قشم قرار گرفته است.

از همین‌رو توجه مسئولان سازمان منطقه آزاد قشم همواره بر توسعه گردشگری در این روستا با توجه به ویژگی‌های موجود و معرفی هر چه بیشتر آن معطوف شده است.

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم ظهر امروز در جمع خبرنگاران در همین راستا، از اجرای طرح ساماندهی خانه فرهنگ لافت خبر داد و گفت: خانه فرهنگ لافت با وسعت بیش از 500 مترمربع با بافت معماری کاملاً بومی دارای اتاق‌های متعدد و بادگیر است.

حمید امینی افزود: بندر تاریخی لافت در کنار ساحل شمالی جزیره قشم از لحاظ تنوع محوطه‌های تاریخی و بافت معماری یک‌دست یکی از مکان‌های شاخص گردشگری در جزایر خلیج فارس محسوب می‌شود که یکی دیگر از جنبه‌های مهم این بندر تاریخی انجام مراسم و آیین‌های سنتی در آن است.

وی در ادامه با اشاره به اهداف اجرای طرح ساماندهی خانه فرهنگ بندر لافت اظهار داشت: نخستین مرحله ساماندهی طرح با تبدیل آن به موزه مردم‌شناسی با تغییر کاربری خانه فرهنگ بندر تاریخی لافت که در تملک سازمان منطقه آزاد قشم است آغاز می‌شود.

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزاد قشم ادامه داد: در این پروژه اقداماتی نظیر مقاوم‌سازی پایه‌های بنا، مهار نیروهای رانشی و ایجاد تعادل و دفع رطوبت از پی بنا انجام می‌شود.

امینی ادامه داد: مرحله دوم ساماندهی نیز شامل مرمت تکمیلی بنا با اجرای اندودها، کف‌فرش حیاط و اتاق‌ها و در نهایت بازسازی فضاها مطابق با کاربری سنتی آن با هدف القای حس فرهنگ و تمدن دیرپای مردم این منطقه است و پس از اجرای مرحله نخست، بلافاصله فاز دوم نیز آغاز می‌شود.

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزاد قشم با اشاره به تنوع الگوهای مردم‌شناسی و جاذبه‌های مکان‌های تاریخی لافت، ایجاد موزه مردم‌شناسی را راهکاری موثر در حفظ میراث فرهنگی خلیج فارس و جذب گردشگر عنوان کرد.

چهره طبیعی روستای لافت در میان درختان سبز گرمسیری و نخلستان‌های بلند، همراه با زیبایی خیره‌ کننده دریا و جنگل شناور حرا از جمله ویژگی‌های این روستای جنوبی است.

این روستا در معماری نیز مورد علاقه بسیاری از علاقه‌مندان این حوزه است به نحوی که می‌توان گفت بارزترین خصیصه معماری این روستا، بادگیر‌های فراوان آن در اندازه‌های مختلف است به طوری که لافت در بُعد معماری با بادگیرها شناخته می‌شود.

بُعد دیگر معماری این روستا وجود بناهای نزدیک و کوچه‌های بسیار تنگ و باریک است.

بندر لافت در شمال‌غربی جزیره قشم و در پیش‌آمدگی خشکی‌های جزیره واقع و به لحاظ تقسیمات سیاسی یکی از مراکز جمعیتی دهستان سلخ محسوب می‌شود.

بافت این روستا توسط کارشناسان مربوطه به سه بخش بافت قدیمی و اصلی، ساخت و سازهای قسمت جنوب‌شرقی روستا و ساخت و سازهای بخش شمالی تقسیم‌بندی می‌شود.

علاوه بر قابلیت‌های مذکور وجود آثار تارخی همانند قلعه نادری، قلعه پرتغالی‌ها، آب‌انبارها، گنبدی مدور، گورستان تاریخی برخوردار از سنگ نبشته‌های مربوط به هزار سال پیش و وجود زیارت‌گاه‌های سیدحسن منصور و شیخ اندرآبی از دیگر قابلیت‌های و ظرفیت‌های گردشگری این روستاست.

روستای لافت یکی از نزدیک‌ترین مراکز جمعیتی در جزیره قشم به سرزمین اصلی است به نحوی که فاصله دست‌یابی به این روستا از طریق بندر پهل در شهرستان بندرخمیر با احتساب مدت زمان مورد نیاز برای پیمایش فاصله دریایی و طی فاصله خاکی (از اسکله لافت تا روستای لافت) به بیش از 20 دقیقه نمی‌رسد.

انتهای پیام/ل10/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول