اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل دامپزشکی مازندران:

مردم برای جلوگیری از ابتلا به تب کنگو‌ گوشت را از مراکز مجاز تهیه کنند

خبرگزاری فارس: مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: به منظور جلوگیری از تب خونریزی‌دهنده کریمه‌ کنگو، هم‌استانی‌ها، گوشت موردنیاز خود را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند.

مردم برای جلوگیری از ابتلا به تب کنگو‌ گوشت را از مراکز مجاز تهیه کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران، مجید مختاری درباره بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو بیان داشت: تب کنگو، عفونتی ویروسی و یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده که در دام‌ها بدون علامت درمانگاهی اما در جمعیت انسانی تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی و سلامت انسان‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: کنه‌های سخت از جنس هیالوما به عنوان ناقل این ویروس مطرح بوده و دوره کمون این بیماری در انسان بستگی به نحوه انتقال ویروس دارد و متعاقب گزش کنه‌ها دوره کمون یک تا سه روز و حداکثر 9 روز و متعاقب تماس با خون آلوده و یا بافت آلوده پنج تا شش روز و حداکثر 13 روز این بیماری بروز می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران ادامه داد: در انسان بیماری به‌طور ناگهانی و با علائمی مانند تب بالا، درد ناحیه پشت، درد مفاصل، درد معده، استفراغ، قرمزی چشم‌ها و صورت و گلو و نقاط خونریزی در سقف دهان آغاز می‌شود.

 

 

مختاری بیان کرد: علائم زردی نیز ممکن است بروز کند و در موارد شدید در خلق و خوی، حواس و ادراک نیز تغییر ایجاد می‌کند.

وی افزود: در موارد پیشرفته بیماری لکه‌های بزرگ کبود رنگ، خونریزی شدید از بینی و خونریزی‌های غیرقابل کنترل در نقاط تزریق را به مدت چهار تا 14 روز از گذشت بیماری می‌توان دید.

مدیرکل دامپزشکی مازندران درباره افراد تحت‌خطر خاطر‌نشان کرد: افرادی نظیر چوپانان، کارگران شاغل در دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها و قصابان، پزشکان، دامپزشکان، کارکنان و کادر دامپزشکی و پزشکی و افرادی که به نوعی با دام‌ها در تماس هستند به عنوان افراد تحت خطر مورد تهدید به شمار می‌آیند.

مختاری اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مازندران را برای کنترل و پیشگیری از بروز این بیماری در جمعیت دامی، سمپاشی دام‌ها علیه انگل‌های خارجی (کنه‌ها) عنوان کرد و گفت: کارشناسان این اداره کل در راستای جلوگیری از بروز این بیماری در جمعیت دامی با سمپاشی بدن دام‌ها و اماکن دامی و استقرار دکتر دامپزشک و ناظران بهداشتی در کشتارگاه‌های صنعتی موجود و همچنین نظارت بهداشتی بر لاشه دام‌ها در مراکز عرضه تلاش می‌کنند تا در استان مازندران شاهد بروز این بیماری نباشیم.

وی به شهروندان مازندرانی هشدار داد تا در زمان خرید گوشت ضمن اینکه گوشت مصرفی خود را از مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی تهیه می‌کنند به برچسب متصل به لاشه دام و همچنین مهر بهداشتی دامپزشکی بر روی لاشه دقت کنند.

مختاری در پایان گفت: در صورت شستشوی گوشت توسط خانم‌های خانه‌دار با دستکش و پخت صحیح گوشت می‌توان تا حدی زیاد از بروز این بیماری جلوگیری به عمل آورد.

انتهای‌ پیام/ش3/گ1003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول