سیدمرتضی صفوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: ارزیابی مهمترین مشکلها و چالشهای تغذیه و غذا در کشور، بررسی جایگاه ساختاری تغذیه، اثربخشی دورههای آموزشی مهارتهای راهبردی بر موقعیتهای فردی و سازمانی و موانع موفقیت مشاوره تغذیه در کلینیک از موضوعات میزگردهایی مطرح شده در این همایش است.
وی درک مشترک از مفاهیم تغذیه جامعه، هدفمندی یارانهها و تأثیر آن بر تأمین سبد مطلوب غذایی خانوار، رویکرد بین رشتهای در تغذیه و راهکارهای ایجاد جایگاه مناسب متخصصان تغذیه در تیم ارائه خدمت را از دیگر موضوعاتی دانست که کارشناسان غذا کشور در قالب میزگردهایی بر آن تبادل نظر میکنند.
دانشیار دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: ظرفیتسازی، کارآفرینی و اشتغالپذیری در علوم تغذیه، ساماندهی خدمات رژیم درمانی در بیمارستانهای کشور، جایگاه ویژه تولید غذا برای بیماران خاص و آموزش مبتنی بر پژوهشهای جامعهمحور در تغذیه، میزگردهایی تعیین شده در نخستین کنگره بینالمللی تغذیه و دوازدهمین کنگره تغذیه ایران است.
وی به ایمنی مواد غذایی در قالب مقایسه ساختار زنجیره غذایی ایمن، بیعیب و امن در ایران و کشورهای توسعه یافته اشاره کرد و بیان داشت: راهکارهای ارتقای وضعیت تغذیه با شیر مادر، اختلالات تغذیهای و بررسی رفتار، عادات، الگوهای غذایی در نوجوانان و جوانان کشور، تجربیاتی از آموزش حمایتهای تغذیهای در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها و نقش رسانه در اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی از مباحثی است که متخصصان بینالمللی و ملی به تبادل نظر میپردازند.
صفوی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نگاه به تغذیه نگاهی حاشیهای و کمرنگ بود، اضافه کرد: اکنون با تشخیص ارتباط تنگاتنگ این علم برای پیشگیری و درمان بیماریهای متابولیک و جلوگیری از مرگ و میر ناشی از سوءتغذیه نوین شامل گرسنگی سلولی و پرخوری بیماریزا این علم جایگاهی بسیار متعالی پیدا کرده و آحاد جامعه را به آن نیازمند ساخته است.
وی افزود: توجه به این مهم و ارتقای دانش تغذیهای سبب شده است که کنگرههای دوسالانه تغذیه هر بار پرنشاطتر و جذابتر از قبل برگزار شود.
انتهای پیام/خ20/ط4000