مهدخت طالبهمت امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: طرح پایش میکروبی آب کشتارگاههای دام و طیور استان کرمان انجام میشود.
طالبهمت با اشاره به نقش آلودگیهای ثانویه در سلامت گوشت استحصالی خاطرنشان کرد: آلودگیهای ثانویه از طریق محیط به گوشت منتقل میشوند و یکی از ریسک فاکتورهای مهم در ایجاد آلودگیهای ثانویه میتواند آب استفاده شده برای شستشوی لاشهها باشد.
وی افزود: به منظور بررسی وضعیت بهداشتی آب مورد استفاده در کشتارگاهها در مهر ماه سال گذشته طی مدت 1.5 ماه توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستانها در شرایط استریل آب 36 کشتارگاه دام و طیور مورد نمونهبرداری قرار گرفت.
طالبهمت بیان داشت: نمونهها در مجاورت یخ به آزمایشگاه فرستاده شدند و از نظر بار میکروبی و میزان وجود کلی فرمهای مدفوعی مورد بررسی قرار گرفتند.
رئیس آزمایشگاه مرجع و منطقهای اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد: با توجه به نتایج حاصله و احتمال آلودگی آب حین نمونهبرداری به منظور اطمینان از نتایج حاصله با دستورالعمل جدید شهرستانها اقدام به نمونهبرداری طی ماههای دی و بهمن سال 90 کردند.
رئیس آزمایشگاه مرجع و منطقهای اداره کل دامپزشکی استان کرمان افزود: در مرحله دوم 23 نمونه آب به آزمایشگاه ارسال و مورد بررسی قرار گرفتند.
طالبهمت با اشاره به اجرای مرحله سوم این طرح با نمونهگیری از آب سه کشتارگاه در اسفند ماه 1390 گفت: از نمونه آبهای کشتارگاههایی که در مرحله دوم آلودگی بالایی نشان دادند مجدد نمونهبرداری و آزمایش انجام شد.
وی عنوان کرد: مجموعاً 62 نمونه طی سه مرحله اجرای این طرح که شش ماه به طول انجامید مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتند و از مجموع این 62 نمونه هیچگونه مورد مشکوک یا ناسالمی یافت نشد.
طالبهمت با اشاره به شعار روز جهانی سلامت با عنوان "زندگی سالم، طول عمر بیشتر" گفت: یکی از وظایف خطیر دامپزشکی تضمین غذای سالم برای ایجاد زمینه زندگی سالم است که اجرای طرح مذکور به همین هدف و در ادامه طرحهای بزرگ و مهم اجرا شده و در حال اجرا در این اداره کل است.
انتهای پیام/غ10/ژ1001