سید علی کشاورز در حاشیه همایش غذای سالم در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: ایران یک کشور در حال گذار تغذیه است به گونهای که رفتارهای غذایی سنتی والدین به تدریج فراموش شده و بخشی از رفتارهای تغذیه را جایگزین آن کردیم که عواقبش برای سلامتی مردم ناشناخته است.
وی با اشاره به اینکه نان، سبزی و پنیر جای خود را به ساندویچ و غذاهای آماده مثل فستفودها داده است که ضمن به هم خوردن تعادل غذایی در افراد، پاسخگویی نیازهای بدن از نظر جذب پروتئین و ویتامین نیست، ادامه داد: تبلیغات غلط و اغوا کنندهای در حوزه غذا به شدت در کشور احساس میشود.
مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در حال حاضر شرایط و امکانات لازم و آسان برای یک نوجوان و جوان ایرانی که بتواند با یک مبلغ مناسب غذای سالم در اختیار داشته باشد، نیست.
وی به چاقیهای مخرب کنندهای که در جامعه امروزی ایران گرفتار نسل جوان شده اشاره کرد و اضافه کرد: این نوع چاقیها ضمن اینکه پیش زمینه بیماریهای دیابتی و قلبی و عروقی میشود، سبب ایجاد سنگ صفرا، کبد چرب و نقرس در افراد نیز میشود.
کشاورز، غذایی را سالم دانست که سبب سیری شکمی و سلولی در افراد شود و تاکید کرد: اگر یک زمانی نگران سوءتغذیه در افراد بودیم که هنوز هم بسیار کمرنگ در جمعیت کنونی کشور دیده میشود اما اکنون شاهد کمبود پروتئین بین 2درصد از مردم و ریزمغذیها در بین 40 تا 50 درصد از افراد هستیم.
وی گفت: چاقی که روزی بیماری طبقه مرفه بود امروز گرفتار طبقه متوسط به پایین جامعه است که به دلیل نداشتن آگاهی کافی تنها به سمت مصرف غذاهایی کشیده میشوند که شکم پر کن هستند.
مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در حوزه ایمنی و امنیت غذایی فعالیتهای صورت گرفته اما کافی نیست.
انتهای پیام/خ۲۰