اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی:

ایران 100 میلیون دلار گیاهان دارویی صادر می‌کند

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در حال حاضر سهم کشورمان از تجارت 100میلیارد دلاری گیاهان دارویی در جهان تنها 100 میلیون دلار است که با توجه به وجود 2 هزار و 500 گونه گیاهی در کشورمان ناچیز است.

ایران 100 میلیون دلار گیاهان دارویی صادر می‌کند
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مسعود محمدیان ظهر امروز در جلسه کارگروه کشاورزی استان اظهار کرد: در برنامه پنجم توسعه کشت گیاهان دارویی برای توسعه بهداشت و سلامت جامعه و ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: ایجاد اشتغال این بخش با توجه به فشار افزایش جمعیت و نیازمندی آن به کار، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
محمدیان افزود: از سوی دیگر رویکرد جدید این بخش در جهان به سمت نهادینه شدن مصرف گیاهان دارویی در قالب غذا داروها است.
وی گفت: این رویکرد در دنیا به صورت مکمل‌های غذایی برای مصرف‌کنندگان نمود یافته و ورود به سرمایه‌گذاری در آن و عرضه به مردم را آسان‌تر کرده است.
وی همچنین گفت: مرکز تحقیقات دارویی 20 تحقیق بر روی برخی گیاهان دارویی بومی استان نیز انجام داده و اکنون بر روی اهلی کردن گونه‌های وحشی کار می‌شود.
محمدیان با اشاره به ظرفیت‌های آذربایجان‌شرقی در تولید گیاهان دارویی نیز گفت: در حال حاضر سهم کشورمان از تجارت 100میلیارد دلاری گیاهان دارویی در جهان تنها 100 میلیون دلار است که با توجه به وجود 2 هزار و 500  گونه گیاهی در کشورمان ناچیز است.
وی خاطرنشان کرد: از 100 میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی 65 درصد آن به زعفران اختصاص دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان‌شرقی با برخورداری از 450 گونه گیاه دارویی که به شکل دارو، ادویه و عطرها مصرف می‌شوند، 25 درصد گیاهان دارویی کشور را در خود جا داده و ظرفیت مناسبی برای تولید این گونه‌ها در سطح کشت اهلی و فرآوری آن دارد.
محمدیان، تجاری‌سازی این بخش از کشاورزی استان را نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف نظیر بازرگانی و دانشگاه علوم پزشکی دانست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از نظر تنوع گیاهی، دومین استان بعد از کردستان است و 3 هزار هکتار از اراضی آن به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است، افزود : با تولید 3 هزار و 300 تن گل محمدی در شهرستان‌های اسکو، آذرشهر، تبریز و شبستر، این محصول از نظر حجم و سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان بیشترین تولید را از آن خود ساخته است و پس از آن می‌توان به ترتیب به کشت ذغال اخته، سماق، زعفران، نعناع ، زالزالک، آویشن، مریم گلی، رازیانه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم از عرضه خام و فله‌ای گیاهان دارویی ممانعت کرده و آنها را پس از فرآوری و بسته‌بندی عرضه کنیم، افزود: هم اکنون هفت مرکز از 72 شرکت فعال در عرصه گیاهان دارویی کشور، در آذربایجان‌شرقی به تولید محصولات و گیاهان دارویی، صنعتی و بهداشتی مشغول هستند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، با بیان اینکه در زمینه توسعه صنعت گیاهان دارویی در ابتدای راه هستیم، افزود: با برنامه‌ریزی صحیح می‌توانیم بخش قابل‌توجهی از بازار جهانی را به ‌خود اختصاص دهیم.
انتهای پیام/ح10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول