اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون استاندار اردبیل:

اتاق فکر تصمیم‌سازی کند نه اجرا/بودجه پژوهشی تقاضامحور به دستگاه‌ها اختصاص می‌یابد

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل گفت: اتاق فکری که در استان اردبیل در بخش‌های اولویت‌دار همچون کشاورزی شکل می‌گیرد باید تصمیم‌ساز باشد نه اینکه در حوزه اجرا و تصمیم‌گیری وارد شود.

اتاق فکر تصمیم‌سازی کند نه اجرا/بودجه پژوهشی تقاضامحور به دستگاه‌ها اختصاص می‌یابد

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، محمدباقر بهشتی پیش از ظهر امروز در جلسه تخصصی آب و خاک و بخش کشاورزی در اردبیل اظهار داشت: هر چند تشکیل اتاق فکر از یک فرایند طولانی و سابقه دیرین برخوردار است اما در اردبیل نتیجه و ثمرات کاربردی نداشته و خروجی آن نیز که باید به تقویت رابطه دانشگاه با حوزه اجرا و عمل پیوند بخورد وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه برگزاری چنین جلساتی هزینه معادل یک میلیون تومان به دنبال داشته که در این رابطه به هزینه فایده چنین جلساتی فکر کنیم تا خروجی آن ارزشی بیشتر از هزینه آن داشته باشد، خاطرنشان کرد: باید در این زمینه از موازی‌کاری‌ها و تشکیل جلسات هم‌راستا جلوگیری شود و بهتر است از جلسات کمیسیون کشاورزی، صنعتی و بازرگانی شکل گرفته در پارلمان بخش خصوصی حمایت کنیم اما به شرط آنکه اتاق بازرگانی از حالت و دید سنتی خارج شده و با تدبیر بیشتر به بخش‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی و بازرگانی نگاه واقعی داشته باشد.

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل با یادآوری اینکه تشکیل جلسات گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی اثربخشی داشته و نتایج مثبت به همراه می‌آورد، گفت: ما باید به منافع جمع و جامعه بیشتر فکر کنیم نه اینکه منافع فردی را در این حوزه دخالت بدهیم.

بهشتی با اظهار تاسف از خلا به وجود آمده در پیوند دانشگاه با صنعت و کشاورزی یادآور شد: به جای آنکه دانش‌آموخته بخش کشاورزی ما زمین در اختیار گرفته و در حوزه تخصصی خود ورود پیدا کند شاهد آن هستیم که از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در رشته کشاورزی در سایر بخش‌ها استفاده می‌کنند.

این مسئول با اشاره به سابقه 163 ساله ورود دانشگاه به کشورمان تصریح کرد: در این 163 سال به دلیل گسست ارتباط دانشگاه با بخش صنعت و کشاورزی هیچ وقت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نظری نداده‌اند که چه تکنولوژی با چه هدفی و میزان بهره‌وری وارد کشور شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل اهمیت اصلاح شیوه غلط و برداشت نادرست از این مسئله که استانداری باید وارد حوزه اجرا شود، اظهار داشت: استانداری قرار نیست وارد حوزه اجرایی شود و یا در کار سایر دستگاه‌ها دخالتی داشته باشد بلکه ما کار ستادی انجام می‌دهیم و وظایف هر دستگاه مشخص شده است.

بهشتی افزود: در اتاق فکر باید بهترین متخصصان و اندیشمندان دور هم جمع شوند و تصمیم‌سازی کنند که به عنوان نمونه تغییر الگوی کشت در سیب‌زمینی یا گندم آیا به افزایش درآمد کشاورزان کمک می‌کند یا نه؟

وی تاکید کرد: اتاق فکر ما باید تصمیم‌ساز باشد نه تصمیم‌گیر و در این تصمیم‌سازی باید ارزیابی نهایی خود را اعلام کند که ما با صرف چه هزینه‌ای می‌توانیم به کشت بیشتر محصول بهره‌وری بالاتر یا احداث کارخانه پتروشیمی با چه سود و زیانی دست پیدا کنیم که خروجی این اتاق فکر می‌تواند به اجرای بهتر امور کمک کند.

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل ضرورت بکارگیری نتایج مثبت گذشته، استفاده از تجربه افراد متخصص، در نظر گرفتن هزینه فایده در انجام امور و استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها را در اجرای طرح‌های مختلف ضروری عنوان کرد و ادامه داد: ما در استان 11 دانشکده کشاورزی داریم که باید از ظرفیت تحقیقاتی و پژوهشی آنها در حوزه اجرا استفاده کنیم و بخش خصوصی را راغب به بهره‌گیری از دستاوردهای این تحقیقات مثبت سازیم.

بهشتی با انتقاد از پژوهش‌های بی‌فایده و بلااستفاده گفت: سعی ما بر این است تا پژوهش‌ها تقاضا محور و متناسب با نیاز جامعه باشد و سعی‌مان بر این است تا اعتبار خوبی را در سال آینده به بخش پژوهشی اختصاص دهیم تا نتایج به دست آمده مثبت و سازنده باشد.

این مسئول با یادآوری اینکه از 105 هزار نیروی مشغول به کار در بخش کشاورزی بیش از 5 هزار و 230 نفر مدرک دیپلم به بالا دارند و حدود 10 درصد باسواد محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: هزینه تحصیل و تربیت نیروی متخصص در کشورمان حدود یک میلیون دلار است در حالی که ما این نیروها را به جای سوق دادن به بخش‌های تخصصی دفع می‌کنیم و باید در اتاق‌های فکر ما به این موضوع که چرا جاذبه اشتغال برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی کم است بررسی لازم صورت بگیرد تا ضعف‌های احتمالی برطرف شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل در پایان سخنان خود اهمیت انتقال یافته‌های تحقیقاتی را به حوزه اجرا و کارهای عملیاتی یادآور شد و ابراز داشت: تحقیقاتی که نتایج آن کاربست نداشته و هیچ مورد بهره‌برداری قرار نگیرد، نمی‌تواند مفید فایده باشد.

انتهای پیام/62005/س40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول