اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس دادگستری جیرفت تأکید کرد

ضرورت راه‌اندازی پلیس قضایی در ساختار دادرسی کیفری

رئیس دادگستری شهرستان جیرفت گفت: در ساختار دادرسی‌های کیفری و در راستای هدایت و حفظ حقوق شهروندی هر متهم، حضور پلیس قضایی ضروری است.

ضرورت راه‌اندازی پلیس قضایی در ساختار دادرسی کیفری

به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، احمدعلی انجم‌روز ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه تحقیقات مقدماتی برای کشف ادله قابل اثبات در محاکم دارای اهمیت خاصی است، در برخی موارد کم تجربه بودن ضابطان از علم حقوق در بررسی صحنه جرم یا نحوه اعتراف از متهمان تاثیرگذار است.

وی افزود: این مساله در برخی موارد موجب می‌شود تا در روند مراحل کشف جرم ناخواسته اقدامی صورت گیرد که جبران این اشتباه سخت شود و این موضوع اهمیت راه‌اندازی پلیس تخصصی در حوزه قضایی را دو چندان می‌کند.

انجم‌روز با بیان این که پلیس قضایی یکی از ارکان نظام عدالت کیفری است، خاطرنشان کرد: این پلیس می‌تواند با مدارک کارشناسی مرتبط از جمله رشته‌های حقوق و رشته‌های مرتبط با کشف علمی جرم برای انجام اقدامات تمهیدی و برخی از موارد تحقیقات مقدماتی پرونده‌های قضایی، شامل جمع‌‌آوری ادله، بازجویی از شاکی، متهم و شهود، جلب افراد یا تفتیش اماکن به دستور مقامات قضایی و ابلاغ اوراق قضایی با مراجع قضایی برای اجرای احکام مدنی و کیفری همکاری کنند.

رئیس دادگستری شهرستان جیرفت تصریح کرد: باید برای رفع این مشکل اقدامات لازم از سوی متولیان امر اندیشیده شود تا پلیس قضایی راه‌اندازی و مشغول به کار شود.

انجم‌روز با اشاره به ماده 19 قانون آیین دادرسی کیفری گفت: در این قانون آمده است تحقیقات مقدماتی مجموعه اقداماتی است که برای کشف جرم و حفظ آثار و ادله وقوع آن و تعقیب متهم از بدو پیگرد قانونی تا تسلیم به مرجع قضایی صورت می‌گیرد.

وی بیان داشت: مجموعه اقداماتی که در ماده 19 قانون آیین دادرسی کیفری به عنوان تحقیقات مقدماتی از آن یاد شده است، سنگ بنای اولیه هر پرونده‌ای را دادسرا تشکیل می‌دهد.

انجم‌روز گفت: بخشی از این تحقیقات مقدماتی به روالی که اکنون مرسوم است بر عهده ضابطان گذاشته شده که ممکن است با مفاهیم حقوقی و حقوق دفاعی متهم و حقوق شهروندی، آشنایی لازم را نداشته باشند و به خوبی نبود پلیس قضایی احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: پلیس قضایی به معنای ضابطان و مأمورانی که تحت نظارت قضات در راستای کشف جرم و تعقیب مجرم باید نقشی فعال و موثر داشته باشند و این امر مقدور و میسر نیست مگر اینکه این تشکیلات، متشکل از نیروهایی باشند که دوره‌های ویژه و تخصصی رشته حقوق و رشته‌های مربوط به کشف علمی جرم را گذرانده باشند یا حداقل با مفاهیم اولیه حقوق آشنایی نسبی داشته باشند.

رئیس دادگستری شهرستان جیرفت تصریح کرد: تا محقق شدن پلیس قضایی باید برای ضابطان قضایی که هم‌اکنون با دستگاه قضایی همکاری دارند، دوره‌های آموزشی برگزار شود تا با مفاهیم حقوقی بیش از پیش آشنا شوند.

انتهای پیام/2655/ب30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول