اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر مطرح کرد

رعایت نکات بهداشتی در زمان توزیع غذای نذری در ایام محرم

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: فرا رسیدن ماه محرم با پختن غذاهای نذری بوسیله مردم همراه است و برای همین رعایت نکات بهداشتی در ماه محرم در حسینیه‌ها، مساجد و تکایا بسیار ضروری است.

رعایت نکات بهداشتی در زمان توزیع غذای نذری در ایام محرم

به گزارش خبرگزاری فارس از دیّر، حسن فخرایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای در مکان‌هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می‌شود بیشتر است، در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی، مسمومیت‌های غذایی در این اماکن شیوع گسترده‌تری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه احتمال افزایش مسمومیت غذایی در ایام محرم وجود دارد، گفت: اطمینان از سالم بودن مواد غذایی اولیه، لوازم و وسایل طبخ و توزیع مواد غذایی و همچنین سلامت کامل افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند بسیار مهم است و در صورتی که به بهداشت فردی و بهداشت وسایل کار توجه نشود می‌تواند سبب بروز مسمومیت‌های شدید غذایی در مصرف‌کنندگان شود.

وی گفت: اگر از سبزی خوردن و سالاد در نذورات استفاده می‌شود باید چهار مرحله سالم‌سازی شامل شستشو، انگل‌زدایی، گندزدایی با مواد مجاز و شستشوی نهایی در مورد هر یک از سبزی‌ها، میوه‌جات و صیفی‌جات رعایت شود.

فخرایی ادامه داد: هنگام کشیدن و توزیع غذا از دستکش‌های یکبار مصرف استفاده شود و متولیان این امور با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی منطقه خود کارت معاینه پزشکی که به صورت رایگان صادر می‌شود دریافت کنند.

وی توصیه کرد: در زمان پخش نذورات در مساجد و حسینیه‌ها از راه رفتن بر روی سفره جداً خودداری شود و حتی‌الامکان از سفره‌های یکبار مصرف با عرض کم استفاده شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به لزوم استفاده از آب بهداشتی در تهیه غذا اظهار داشت: در مناطقی که به آب شبکه لوله‌کشی دسترسی ندارند برای اطمینان از بهداشتی بودن آب با خانه‌ها و مراکز بهداشتی درمانی منطقه خود هماهنگ کنند تا برای تشخیص سلامت از آب نمونه‌برداری شود.

فخرایی با تاکید بر استفاده از مواد غذایی اولیه سالم و بهداشتی گفت: از روغن‌های با ترانس زیر 10 و ترجیحاً زیر 5 برای طبخ غذا استفاده شود و حتماً از نمک یددار تصفیه شده و فراورده‌های دامی با کشتار مجاز یا بسته‌بندی شده برای پخت غذا استفاده شود.

وی اظهار داشت: 10 نفر از نیروهای کاردان و کارشناس بهداشت محیط در دو نوبت صبح و عصر کار نظارت بهداشتی را بر عهده دارد و در طول ایام محرم با مراجعه به مساجد و تکایا ضمن توزیع پمفلت و اطلاعیه‌های بهداشتی و کنترل کیفی آب آشامیدنی و مواد غذایی از تمام قسمت‌های این اماکن بازدید و آموزش‌های بهداشتی لازم به هیئت امنا خواهند داد.

وی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی از هیئت امنا حسینیه‌ها و مساجد خواست بر تهیه مواد غذایی اولیه بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دو ساعت غذا در ظروف یکبار مصرف و محیط‌های غیر مسقف، رعایت نکات بهداشتی در زمان پخت و پز مدّنظر داشته باشند.

انتهای پیام/66006/خ30/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول