فرشید بهشتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمشهر اظهار کرد: هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی که دارای حداقل شرایط بهداشتی و مورد تائید مرکز بهداشت است صورت گیرد.
وی افزود: مواد غذایی باید حتما سالم و بهداشتی و ترجیحا از مواد غذایی بستهبندی که مورد تائید وزارت بهداشت است استفاده شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر تصریح کرد: از نمکهای بستهبندی شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه پخت غذا و مصرف روی سفرهها استفاده شود.
وی با بیان اینکه در هنگام توزیع غذا از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفرهها جلوگیری شود، گفت: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود.
بهشتی ادامه داد: در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر چهار درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد استفاده شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر با اشاره به اینکه از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت (در داخل یخچال و یا سردخانه) خودداری شود گفت: در صورت توزیع سبزی و سالاد، سالمسازی آنها الزامی است.
وی در ادامه با بیان اینکه آب آشامیدنی باید مورد تائید مقامات بهداشتی باشد اضافه کرد: تهیه و نصب وسایل اطفای حریق بهمنظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزیهای احتمالی الزامی است.
وی تصریح کرد: نسبت به جمعآوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز، حوله و غیره بهمنظور پیشگیری از بیماریهای پوستی اقدام شود.
بهشتی خاطرنشان کرد: شستوشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع چای و مواد غذایی گرم استفاده میشود صورت پذیرد.
وی اظهار کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (برپایه نشاسته ذرت) استفاده شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر بیان کرد: ضمن رعایت نظافت، شستوشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی اقدام شود.
وی با بیان اینکه زبالههای تولید شده به صورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود اظهار کرد: توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و یا پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آنها شده است جلوگیری شود.
بهشتی ادامه داد: ذبح و قربانی احشام در جلوی دستههای عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد به نحوی که خونابه پخش نشود.
وی در پایان عنوان کرد: همه افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند باید با هماهنگی مسئولان و هیئتهای امنای مساجد و تکایا نسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مرکز بهداشت محل اقدام کنند.
انتهای پیام/72001/ط30/ژ1001