اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده مردم اردبیل در مجلس تاکید کرد

تاکید بر اصلاح راندمان کشاورزی

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح سیستم آبیاری و ارتقای راندمان آبیاری در بخش کشاورزی باید جز اولویت‌ها و اصلاحات واقعی قرار گیرد.

تاکید بر اصلاح راندمان کشاورزی

منصور حقیقت‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل، اظهار داشت: براساس اعلام اولیه وزارت نیرو حقابه استان اردبیل از ارس حدود یک میلیارد و 900 میلیون متر مکعب است که این حقابه از طریق کانال‌ها به مزارع و کشتزارها انتقال می‌یابد و تمدن جدیدی را در منطقه شکل داده است.

وی تصریح کرد: تمام روستاهای ما تغییر وضعیت اجتماعی داده‌اند و بر پایه همین توسعه منابع آب زندگی عشایر ما و اسکان آنها سر و سامان یافته است و میلیاردها تومان قبل و بعد از انقلاب در این حوزه سرمایه‌گذاری انجام شده است.

حقیقت‌پور خاطر نشان کرد: با احترام به مردم ارومیه و ضرورت احیای دریاچه ارومیه به نظر می‌رسد انتقال آب ارس و حتی خزر به دریاچه ارومیه غیر کارشناسی و غیر فنی است و ما آب مازادی نداریم که بتوان از آن طریق به حیات و نجات دریاچه ارومیه اقدام کرد.

این نماینده مجلس در ادامه اضافه کرد: بعد از برداشت حق کشاورزان و زارعان استان اردبیل آب اضافی و مازاد در اختیار وزارت نیرو قرار می‌گیرد تا به هر حوزه‌ای که بخواهد آن را انتقال دهد اما اینکه به بهانه دریاچه ارومیه بخواهند منطقه خشک گل‌ فرج در آذربایجان‌شرقی را احیا کنند، درست و منطقی به نظر نمی‌رسد.

وی بیان کرد: با بازنگری و تجدید نظر در احداث سدهای حریم دریاچه ارومیه باید محیط زیست نیز به وظیفه ذاتی و جوهره خود عمل کند و از تخریب این دریاچه به جد جلوگیری کند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس با اشاره به اینکه برآورد هزینه اقتصادی این انتقال بسیار بالاست، یادآور شد: بیش از چهار هزار میلیارد تومان پول نیاز است تا از ارس به طول 120 کیلومتر آب به دریاچه ارومیه منتقل شود و هزینه تأمین برق مورد نیاز انتقال این آب از رقوم پایین دست به نیروگاهی با ظرفیتی 250 مگاوات نیاز است تا این امر با هزینه بسیار گران‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

حقیقت‌پور ادامه داد: کدام باغدار و زارع است که با آب متر مکعب یک‌هزار و 500 تومان بخواهد امر زراعت و باغبانی را انجام دهد.

وی در ادامه سخنان خود به راندمان پایین کشت و زرع در دشت ارومیه در قیاس با دشت مغان اشاره کرد و گفت:‌ راندمان تولید در باغات ارومیه حدود 35 درصد است در حالی که در کشت و صنعت و دشت حاصلخیز مغان این راندمان بیش از 90 درصد است.

حقیقت‌پور ضرورت تعادل‌بخشی در آب‌خوان‌ها و منابع آبی را یادآور شد و افزود: توقف عملیات سدسازی در بالادست دریاچه ارومیه، اصلاح راندمان آبیاری، جلوگیری از تبخیر بیش از حد، احداث کمربندی سبز با هدف تلطیف هوا و همچنین اجرای طرح باران مصنوعی و انجام اقدامات زیست‌محیطی مناسب از پیشنهادات و توصیه‌هایی است که مسئولان نجات ارومیه باید آن را مد نظر داشته باشند.

این مسئول تصریح کرد: بنده معتقدم مطالعات باید بر منطق آمایش سرزمینی باشد و نباید طرحی را بی‌خود و بی‌جهت بر این حوزه تحمیل کرد چرا که اقدام براساس گرایش‌های سیاسی و دیدگاه‌های فردی در این حوزه جوابگو نمی‌باشد.

وی با بیان اینکه همین طراحی‌های غلط سبب شده که در استان اردبیل نیز امروز با مشکل اجرای کند پروژه راه‌آهن و راه‌های اتصالی مرکز استان به کشور را شاهد باشیم، خاطر نشان کرد: گاه به دلیل فشارها و اقدامات غیر کارشناسی پروژه‌هایی را در استان اردبیل آغاز کردیم که به مانند راه‌آهن از سختی‌ها و دشواری‌های بسیار برخوردار است و هرگز این مشکلات و نارسایی‌ها به پایان نمی‌رسد.

حقیقت‌پور توصیه کرد مردم منطقه ارومیه به جای کارهای صرف باغداری، کشاورزی و مشاغل تجاری به خدمات گردشگری و کارهای تولیدی روی بیاورند تا هم مشکل توسعه کشاورزی برطرف شده و هم راندمان آبیاری اصلاح شود تا گامی جدی در نجات‌بخشی به دریاچه ارومیه را شاهد باشیم.

انتهای پیام/62004/ک40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول