محمدرضا نهاوندیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: استان زنجان 880 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از اراضی کشاورزی استان زنجان دیم است، خاطرنشان کرد: 180 هزار هکتار از این اراضی نیز آبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه 62 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زنجان شامل باغات میشود که 26 درصد از این باغات نیز باغ انگور است، تصریح کرد: در مجموع میزان باغات انگور در استان 19 هزار هکتار برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر انگور استان زنجان در شهرستانهای ابهر و خرمدره تولید میشود، اضافه کرد: در مجموع 100 هزار تن انگور در شهرستان ابهر و 40 هزار تن در خرمدره تولید میشود.
نهاوندیپور با بیان اینکه سالانه بیش از 200 هزار تن انگور در استان زنجان تولید میشود، ادامه داد: 65 درصد از انگور تولید شده در استان به کشمش تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه 25 تا 30 هزار تن کشمش در طول سال در استان زنجان تولید میشود، یادآور شد: 12 تا 15 درصد از کشمش کشور در استان زنجان تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان مهمترین ارقام انگور در استان زنجان را بیدانه، سفید و قرمز برشمرد و افزود: ارقامی چون شاهانه، قره اوزوم و قمری عسگری نیز در استان تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه بهترین نوع انگور از نظر تثبیت قند و املاح در استان زنجان تولید میشود، ادامه داد: عملکرد باغات زیر کشت انگور در استان 14.5 تن در هر هکتار است.
نهاوندیپور با بیان اینکه یکی از کشاورزان نمونه استان زنجان از هر هکتار از باغات خود 80 تن انگور برداشت کرده است، اذعان داشت: افزایش عملکرد در هر واحد سطح از مهمترین برنامههای پیش روی سازمان جهاد کشاورزی استان در زمینه محصول انگور است.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی شده است که 25 تا 30 تن انگور در هر هکتار تولید شود، اضافه کرد: اگر میزان تولید در هر هکتار به 25 تن برسد امکان تولید 100 هزار تن کشمش در همین میزان باغات استان وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه به منظور ایجاد صنایع تبدیلی انگور در استان زنجان نیز 36 موافقتنامه اصولی با ظرفیت 133 هزار تن توسط این سازمان صادر شده است، ادامه داد: پرونده چهار واحد فرآوری و بستهبندی با ظرفیت 20 هزار تن در سال صادر شده است.
انتهای پیام/73009/خ30/ف4004