منور صفایینیا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج به برنامههای اجرایی واحد حفظ نباتات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: تاکنون اقدامات خوبی در راستای تولید محصول سالم و ارگانیک در استان صورت گرفته است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، تعداد ناظران گیاهپزشکی در سال جاری را 95 نفر عنوان کرد.
صفایینیا اذعان کرد: سیاست سازمان جهاد کشاورزی تولید محصول سالم با حداقل استفاده از مواد شیمیایی بوده که محصولات سالم استان از نوع مرکبات سیب، انار، گوجه و ذرت در حال انجام بوده و تاکنون 160 هکتار از محصولات سیب منطقه کاکان شهرستان بویراحمد تحت یک برنامه مدون تولید سالم داشته، است.
وی با ابراز خرسندی از عملیات صورت گرفته در راستای تولید محصول سالم در کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: طی دو سال گذشته فعالیتهای قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است.
این مسئول کشاورزی، باغات انار گچساران و منطقه کوشک بویراحمد را به عنوان بخش دیگری از پایلوتهای اساسی محصول سالم عنوان کرد و گفت: عمده فعالیتهای صورت گرفته در این بخش انجام مبارزه بیولوژیک و استفاده از حشرات مفید علیه آفات است.
صفایینیا ابراز کرد: محصولات تولیدی توسط اداره کل استاندارد نمونهبرداری میشود و در جهت محصول عاری از سموم گواهی استاندارد تشویقی صادر میشود که هدف اصلی از تولید محصول سالم تامین سلامت افراد جامعه و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، عمده مشکلات پیشروی این واحد را نبود زیرساختهای لازم از جمله سموم و کودهای بیولوژیک عنوان کرد و گفت: عدم آگاهی کشاورزان و پذیرش مواد غیر شیمیایی و عدم بازار رسانی ویژه تولید محصولات سالم دیگر مشکلات پیشروی این واحد است.
صفایینیا در پایان عدم وجود فرهنگ مصرف تولید سالم به جای تولیدات معمولی با قیمت بالاتر در کهگیلویه و بویراحمد را دیگر مشکلات واحد حفظ نباتات این استان عنوان کرد.
انتهای پیام/82011/ذ30/پ3003