به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، زینب محقق ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر موجب ثبات روحی و تقویت تربیتپذیری کودکان در بزرگسالی میشود.
کارشناس ارشد مامایی و بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: تغذیه با شیر مادر حتی در کشورهای توسعهیافته که از امکانات و شرایط بهداشتی بالاتری برخوردارند، جایگاه ویِژهای دارد به طوری که نقش تغذیه با شیر مادر در کنترل بسیاری از بیماریها در این کشورها اثبات شده است.
وی با اشاره به تأکید دین مبین اسلام بر اهمیت شیر مادر ابراز داشت: تغذیه با شیر مادر موجب محافظت شیرخواران در برابر بیماریهای اسهالی، عفونتهای تنفسی، تحتانی، عفونت گوش میانی، باکتریمی، مننژیت میکروبی، بوتولیسم، عفونت ادراری، NEC در نوزادان نارس میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به برنامههای ترویج تغذیه با شیر مادر در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: مهمترین برنامههای اجرایی این برنامه، اطلاعرسانی از طریق رسانهها، ایجاد برنامههای ورزشی و علمی، چاپ پنفلتها و بروشورها در شهرستانها و برگزاری کلاسهای آموزشی در امر شیردهی بوده است.
مزایای تغذیه کودکان با شیر مادر/تنها 43 درصد کودکان با شیر مادر تغذیه میشوند
محقق با بیان اینکه شیر مادر آثار فرهنگی و اجتماعی مفیدی دارد، گفت: ثبات روحی دوران کودکی و تربیت پذیری بهتر، ارتباط عاطفی، روانی و تکامل عصبی بیشتر و پایدارتر در دوران نوزادی از جمله فواید تغذیه نوزادان با شیر مادر است.
وی نوزادان هوشیارتر، فعالتر و دارای عکسالعمل بهتر و همچنین راهافتادن زودتر، افزایش قدرت تشخیص، مکالمه، حافظه و افزایش ضریب هوشی در دوران کودکی و بزرگسالی را از دیگر امتیازات تغذیه کودک با شیر مادر دانست.
این کارشناس مامایی بیان کرد: در ایران طبق نتایج طرح DHS سال 1389، تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی در کشور 13/53 و در استان کهگیلویه و بویراحمد 5/42 درصد است.
محقق خاطرنشان کرد: میزان تدوام شیردهی از 12 ماهگی تا 15 ماهگی در کشور 22/84 و از 20 تا 23 ماهگی نیز 51 درصد بوده است.
انتهای پیام/82005/ب30/پ3003