جمشید معتمد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اسلامشهر اظهار داشت: تبلیغات ناآگاهانه و وسیع از انواع نمک، یک تهدید جدی برای سلامت افراد جامعه محسوب میشود.
وی ادامه داد: ید یکی از مواد مغذی ضروری است که با شرکت در ساختمان هورمونهای تیروئیدی و تاثیر این هورمونها در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دارای اهمیت بسزایی است.
این مسئول تأکید کرد: کمبود ید سبب بروز اختلالهای وسیعی میشود که، مهمترین آنها اثر مخرب بر تواناییهای ذهنی و جسمی افراد جامعه به خصوص کودکان و نوجوانان است، بدون شک عواقب کمبود ید در دوران جنینی شدیدتر هم است که، البته قابل پیشگیری است.
وی تصریح کرد: شایعترین تجلی بالینی کمبود ید به صورت گواتر است، اما بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی میباشد که ممکن است ظاهراً نمایان نباشد.
معتمد بیان داشت: راهکار عمده برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، استفاده از مواد غذایی است که یا به صورت طبیعی ید دارند مانند ماهی آبهای شور، صدف و ... یا از مواد غذایی که ید به آنها اضافه شده است.
وی افزود: متأسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمکهای سنگ و نمک دریا با عنوان نمکهای طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشار خون بالا، بیماران قلبی و .... به عنوان یک تهدید جدی برای افراد محسوب میشود.
معتمد تاکید کرد: به علت عدم وجود ید و وجود فلزات سنگین مانند سرب و... باعث بروز انواع سرطان و بیماریهای کلیوی، کبدی و .... میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه در پیشگیری از برخی بیماریها مانند بیماری قلبی ـ عروقی و فشار خون بالا مصرف کم نمک توصیه میشود، اما همان مقدار کم باید از نمک یددار تصفیه شده باشد تا ید مورد نیاز بدن را تامین کند و از طرفی از عوارض احتمالی ناشی از وجود ناخالصیها نیز پیشگیری شود.
انتهای پیام/2302/ق30/ف4004