فرهاد تیموری در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به این که نمکی که هیچ گونه عمل تصفیهای روی آن انجام نمیگیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می کند، افزود: بیشتر این نمکها در واحدهای نمک کوبی سنتی و به روش کوبشی تولید شده که با اضافه شدن ید به صورت نمکهای فلهای (باز) و یا بستهبندی شده غیر استاندارد عرضه میشود.
وی ادامه داد: این واحدها نه تنها امکانات لازم برای حذف ناخالصیهای موجود در نمک را ندارند بلکه ید مصرفی در آنها ارزان قیمت و غیر استاندارد است و خطرات زیادی برای سلامت افراد به دنبال دارد.
مدیرکل استاندارد همدان با اشاره به این که به طور کلی نمک به دو صورت صنعتی و خوراکی (نمک طعام) مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: تنها نمک خوراکی مشمول استاندارد اجباری است و نمکهای مورد استفاده در صنایع مختلف مانند صنایع چرمسازی مشمول استاندارد اجباری نیستند.
وی ادامه داد: واحدهایی که نمک صنعتی تولید میکنند نباید در امر تولید نمک خوراکی ورود یابند و در صورت مشاهده با این واحدها برخورد میشود.
تیموری اظهار داشت: در حال حاضر چهار واحد تولید و بستهبندی نمک خوراکی زیر پوشش اداره کل استاندارد استان همدان وجود دارد که از این تعداد، دو واحد در زمینه تصفیه و بستهبندی نمک خوراکی و دو واحد نیز با تهیه نمک تصفیه شده از سایر واحدهای تولیدی دارای پروانه استاندارد صرفاً در زمینه بستهبندی نمک خوراکی فعالیت دارند.
وی افزود: دو واحد تصفیه و بستهبندی نمک با نام تجاری «نوید» و «تکپاش» و واحد دیگر با نام تجاری «اطعمه» دارای پروانه استاندارد نمک خوراکی هستند.
مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: از دو واحدی که صرفاً کار بستهبندی نمک خوراکی را در استان انجام می دهند نیز یک واحد با نام تجاری «فرنام» دارای علامت استاندارد بوده و واحد دیگر با نام تجاری «زروار» نیز در حال پیگیری دریافت پروانه استاندارد است.
وی افزود: اگر واحدی بدون اخذ پروانه استاندارد اقدام به تولید و توزیع محصولات مشمول استاندارد اجباری کند مرتکب جرم شده و در صورت مشاهده به مراجع قضایی معرفی شده و طبق قانون حکم حبس، جزای نقدی و... برای آنها در نظر گرفته میشود.
تیموری گفت: با توجه به اهمیت موضوع از شهروندان درخواست میشود که در راستای حمایت از تولیدکنندگان محصول استاندارد و همچنین تأمین حقوق خود و دیگر شهروندان از نمکهای تصفیه شده و دارای مهر استاندارد استفاده کنند و از خرید محصولات تولیدی واحدهای فاقد پروانه استاندارد خودداری کرده و با مشاهده هرگونه تخلف مراتب را برای بررسی و اقدام قانونی از طریق شماره تماس 1517 به اداره کل استاندارد استان همدان اطلاع دهند.
انتهای پیام/89002/صا30/ژ1001