اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:

تقویت آبخیزداری شرایط حاد آب‌های زیرزمینی دشت‌های کشور را ترمیم می‌کند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: پیشنهاد کمیسیون کشاورزی به دولت این است که در برنامه‌ای 10 ساله، هر سال یک میلیارد دلار از منابع کشور به تقویت عملیات آبخیزداری اختصاص یابد تا شرایط حاد آب‌های زیرزمینی دشت‌های کشور ترمیم شود.

تقویت آبخیزداری شرایط حاد آب‌های زیرزمینی دشت‌های کشور را ترمیم می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی استان مرکزی، عباس رجایی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی‌های اخیر ادامه این روند به شدت نگران‌کننده بوده و جبران بیلان منفی آب‌های زیرزمینی و تقویت زیرساخت‌های منابع آبی نیازمند برنامه‌های هدفمند و دقیق است.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهای جبران افت منابع آب، فراهم آوردن فرصت جذب روان آب‌های سرگردان به سفره‌های زیرزمینی از طریق عملیات آبخیزداری و آبخوان داری است که مطالعات آن در کشور انجام شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: از دیگر راهکارهای مؤثر در جبران افت سطح آب‌های زیرزمینی، اجرای پروژه باران افزایی در مناطق بحران زده است که تحقیقات پایه آن توسط وزارت نیرو ازطریق مطالعات باروری ابرها در چند استان درحال اجراست، اما این روش هزینه‌های سنگین دارد.

رجایی بیان کرد: خشکسالی‌های چند سال اخیر در کشور با خسارات بسیاری در حوزه زیست محیطی، کاهش تولیدات کشاورزی و درآمدهای پایه بهره‌برداران و روند رو به رشد گرما، بیابانی شدن اراضی، کم آبی و پدیده ریزگرد همراه است که از علل عمده آن قرار گرفتن بر کمربند خشکسالی و تاثیرات جهانی آب و هوا و دلیل دیگر بی‌توجهی به موضوعات زیست محیطی، صنعتی شدن بی‌ضابطه و فشار بیش از حد به منابع آب کشور است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: پدیده خشکسالی امسال اکثر استان‌های کشور را درگیر کرده و طیف بزرگی از استان‌های کشور با معضل خشکسالی شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: با توجه به ریسک بالای خشکسالی در حوزه کشاورزی امسال با پیشنهاد دولت ، مجلس یک‌ هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در اختیار صندوق بیمه گذاشته تا به موقع خسارات بهره‌برداران جبران شود.

رجایی یادآور شد: برخی سیاست‌های نادرست در حوزه زیست محیطی موجب خشک شدن تالاب‌ها و منابع آبی کشور شده که از آن جمله می‌توان به خشکی دریاچه ارومیه اشاره کرد که آثار افزایش حرارت در این حوضه آبریز و پدیده ریزگردهای آن هویداست.

به گفته وی صنعتی شدن بی‌ضابطه باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شود و به همین دلیل در سال‌های اخیر به رغم داشتن هوای ابری ریزش باران در کشور کم شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اگر گرمای هوا در سطوح پایین‌تر از 10 کیلومتر جو بالا باشد با وجود ابر فرصت بارش پیش نمی‌آید که این مهم یکی از مشکلات جدی کشور است.

انتهای پیام/87001/ذ/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول