به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، ابراهیم صالحیفر بعداز ظهر امروز در جلسه رونمایی از سند جامع ساماندهی، نظارت بر توزیع مصرف سم و آفتکشها در دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: در حال حاضر میزان مصرف سم در محصولات کشاورزی مازندران پنج برابر میانگین کشوری است.
وی تصریح کرد: باید زمینهای ایجاد شود تا کاهش مصرف سم در محصولات کشاروزی در برنامه کاری قرار گیرد که در حال حاضر با مطرح شدن میزان بالای مصرف سم در کارگروه سلامت مازندران شاهد کاهش مصرف سم در برخی محصولات کشاروزی در مازندران بودیم که این مقدار هم مورد تایید نیست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه با اشاره به بررسیهای انجام شده مصرف سم در تولید خیار، توت فرنگی، کدو و بادمجان بیان داشت: پس از مشاهده باقی مانده سم در این محصولات ترغیب شدیم که برای کاهش مصرف سم در این محصولات فکر اساسی و ماندگار در مازندران انجام شود.
وی اضافه کرد: برای اینکه کاهش مصرف سم در محصولات کشاورزی به طور دائم در استان پیگیری شود نیاز به برنامه جامع و مدتدار بود که دانشگاه علوم پزشکی با همکاری جهاد کشاورزی و محققان این بخش برنامه تدوین سند راهبردی را در دستور کار قرار داد.
این مسئول گفت: در نتیجه سند جامع ساماندهی مصرف سم در محصولات کشاورزی تدوین شد و قرار است این موضوع در کارگروه سلامت مازندران مطرح شود.
صالحیفر یکی از اقداماتی که قرار است در این سند پیگیری شود را پیشنهاد ایجاد مرکز تحقیقاتی در سه نقطه استان مازندارن برای پایش میزان سم مصرفی در محصولات تولیدی استان مازندران برشمرد که در سال 92 مرکز پایش سموم در مرکز استان مازندران و در سالهای آینده نیز در غرب و شرق مازندارن راهاندازی شود.
انتهای پیام/86004/ت20/ض1002