اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک کارشناس مسائل سیاسی:

انتخابات کارآمدترین نوع مشارکت سیاسی است

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: انتخابات کارآمدترین و کم‌هزینه‌ترین نوع مشارکت است.

انتخابات کارآمدترین نوع مشارکت سیاسی است

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بهرام نصرالله‌زاده شامگاه چهارشنبه در همایشی با عنوان «حماسه حضور» پیرامون اهمیت حضور در انتخابات در محل دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان به تشریح این مسائل پرداخت.

وی ابتدا با تقسیم‌بندی نظام‌های سیاسی دنیا به دو دسته دموکراتیک و غیردموکراتیک اظهار کرد: گروه نخست مبتنی بر خواست و اراده مردم بوده و در فرهنگ بومی ما از آن به مردمسالاری تعبیر می‌شود.

این کارشناس با بیان اینکه دسته دوم نظام‌ها به رأی مردم متکی نیستند، خاطرنشان کرد: اینگونه حکومت‌ها که بیشتر موروثی و دیکتاتوری هستند به نام نظام‌های غیردموکراسی شناخته می‌شوند.

نصرالله‌زاده با بیان اینکه جوهر دموکراسی اراده مردم است، تصریح کرد: اراده شهروندان از کانال‌های مختلف تجمیع و در یک بسته تبدیل به اصول و چارچوبی می‌شود که قاعده دموکراسی را شکل می‌دهند.

وی با اشاره به وجود دو نوع دموکراسی مستقیم و غیرمستقیم در جوامع، بیشتر نظام‌های مبتنی بر خواست مردم را متعلق به دسته دوم دانست و گفت: در این طبقه‌بندی به طور مثال در انتخابات ریاست جمهوری، فردی از سوی مردم و به نمایندگی آنها وکالت را بر عهده گرفته و جامعه را اداره می‌کند.

این استاد دانشگاه با تعریف مشارکت سیاسی به رفتاری که در آن مردم به صورت داوطلبانه در موضوعات سیاسی مشارکت می‌کنند، بیان داشت: در آموزه‌ها و پشتوانه‌های دینی ما منابع مناسبی برای این رفتارهای سیاسی وجود دارد.

نصرالله‌زاده با تأکید بر اینکه مشارکت انواع و گونه‌های زیادی دارد، یادآور شد: هیچ روشی در خصوص مشارکت سیاسی به اندازه انتخابات کارآمد و کم‌هزینه نیست.

وی، دیگر ویژگی‌های بارز انتخابات را فراگیرترین نوع مشارکت سیاسی و نافی تبعیض‌های اجتماعی مرسوم در جوامع برشمرد.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: انتخابات مکانیسمی است که پای صندوق‌های رأی تمامی مردم از هر جنس، نژاد، پیشه، و جایگاه از حقوقی برابر برخوردارند و اینگونه است که امکان تبعیض و رجحان یکی بر دیگری سلب می‌شود.

نصرالله‌زاده دیگر خصیصه‌های انتخابات را عمیق‌ترین نوع مشارکت سیاسی و قابل اندازه‌گیری بودن آن ذکر کرد و گفت: در انتخابات به سادگی روشن می‌شود، میزان پشتوانه مردمی نامزدها و بویژه فرد پیروز تا چه حد است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود انتخابات را دارای کارکردهای مختلفی دانست و اظهار کرد: نخستین و مهم‌ترین این کارکردها مشروعیت بخشی به نظام‌های سیاسی است.

به گفته وی، انتخابات در زمره ابزارهای قدرت ملی محسوب می‌شود و پایه‌های نظام سیاسی بر مبنای آن استوار است.

نصرالله‌زاده دیگر کارکردهای انتخابات را تعیین و انتخاب حکام و سیاستمداران، زمینه ساز مشارکت در سیاست‌های کشور و انتقال دهنده خواست‌های مردم به مسئولان ارشد ذکر کرد.

این کارشناس در پایان ابراز امیدواری کرد که با حضور دشمن‌شکن و گسترده ملت ایران در روز 24 خردادماه کارکرد بزرگ انتخابات که همانا خلق حماسه عظیم سیاسی و اقتصادی است، محقق شود.

انتهای پیام/79012/ذ30/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول