به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، محمد دانهزن عصر امروز در جلسه بررسی بهداشت محیط نانواییهای استان اردبیل اظهار داشت: با برنامهریزیهای به عمل آمده و تلاش بازرسان بهداشت محیط و در جهت ارتقا سطح سلامت، برنامه جوش شیرین از نان در پنج شهر استان به پوشش 100 درصد و در استان 99.5 رسیده و تلاش مستمر برای حذف جوش شیرین از رومال بربری با تشدید بازرسیها، تغییر ساعات نمونهبرداریها و ارائه آموزش به نانوایان بربریپز ادامه دارد.
وی تصریح کرد: جوش شیرین یک ماده شیمیایی است که مصرف آن در نان سلامت استفادهکنندگان را تهدید میکند.
دانهزن خاطر نشان کرد: استفاده از جوش شیرین در سایر مواد غذایی از قبیل عملآوری کباب کوبیده، کیک، و... نیز مضر بوده و به لحاظ بالا بودن ph جوش شیرین حدود 10 و اختلاف آن با ph دستگاه گوارش خصوصاً معده علاوه بر خاصیت سرطانزایی موجب بروز ناراحتیهای شدید در دستگاه گوارش، کم خونی و پوکی استخوان نیز میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بهترین روش برای عملآوری نان را استفاده از خمیر مایه عنوان کرد و ادامه داد: آموزشهای لازم در این خصوص به متصدیان نانواییها ارائه شده که موجب حذف 100 درصد جوش شیرین از نانهای لواش در پنج شهر استان و 99.5 درصد در کل استان و حدود 70 درصد از رومال بربری شده است.
وی بهترین راهکار برای استفاده در رومال بربری را ترکیب آرد و آبگرم به جای جوش شیرین عنوان کرد و یادآور شد: بازرسان بهداشت محیط در بازرسیهای مستمر خود بر عدم به کارگیری جوش شیرین در پخت نان نظارت مستقیم داشته و متخلفان را به مراجع ذیصلاح معرفی میکنند.
انتهای پیام/62006/ش30