اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مجمع ذخایر اسلامی:

نسخه برگردان کتاب «العمدة فی الجراحة» منتشر شد

رئیس مجمع ذخایر اسلامی از چاپ نسخه برگردان کتاب «العمدة فی الجراحة» و ارائه و عرضه آن در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب خبر داد.

نسخه برگردان کتاب «العمدة فی الجراحة» منتشر شد

حجت‌الاسلام صادق اشکوری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به نسخه برگردان کتاب کهن العمدة فی الجراحة اظهار کرد: این کتاب از آثار بسیار مهم جراحی در قرن هفتم هجری قمری بوده و مؤلف این کتاب امین‌الدوله ابوالفرج کرکی مشهور به ابن‌قف است.

وی خاطرنشان کرد: ابن‌قف از پزشکان مشهور مسیحی اهل سوریه است. او در زمان جنگ‌های صلیبی در سوریه و فلسطین بود و به دلیل آنکه عمل جراحی در جنگ‌ها زیاد بود در این رشته مهارت زیادی پیدا کرد.

رئیس مجمع ذخایر اسلامی عنوان داشت: این کتاب سال 1356 قمری در حیدرآباد دکن هند در دو جلد منتشر شده ولی دارای غلط‌هایی است.

وی یادآور شد: نسخه کنونی کتاب العمدة فی الجراحة قدیمی‌ترین نسخه موجود از این کتاب است که در کتابخانه مجلس شورای اسلامی به شماره 4101 نگهداری می‌شود و در سال 725 هجری قمری کتابت شده است.

نسخه برگردان کتاب کهن ‌العمدة فی الجراحة به کوشش یوسف بیگ باباپور تدوین شده و در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

امین‌الدوله ابوالفرج بن موفق‌الدین یعقوب بن اسحاق کرکی، طبیب مشهور مسیحی اهل سوریه بود. پدرش از مسیحیان کرک (در خاور بحر المیت در اردن) بود که به شغل دیوانی مشغول بود و در سال 630 ه.ق صاحب فرزندی به نام ابوالفرج شد که بعدها به ابن‌قف مشهور شد.

ابن‌قف مدتی در نزد ابن ابی اصیبعه علوم مختلف از جمله طب را فرا گرفت و کتاب‌هایی مانند المسائل حنین بن اسحاق، الفصول و تقدمه المعرفة بقراط و برخی آثار رازی را مطالعه کرد و مقدمات ضروری طب را فرا گرفت.

وی در زمینه طب از محضر استادانی مانند حکیم نجم‌الدین بن منفاخ و موفق الدین یعقوب سامری و در زمینه فلسفه از شیخ شمس الدین عبدالحمید خسروشاهی و عزالدین حسن غنوی ضریر و در زمینه هندسه از شیخ مؤیدالدین عرضی استفاده کرد.

وی در عصر خود در گستره عالم اسلام یکی از مشهورترین اطبا به شمار می‌رفت و از اقصی نقاط دنیا شاگردان بسیاری از محضرش بهره‌مند شدند. وی اغلب مشغول جراحی مجروحان جنگی بود و از این طریق مهارت قابل توجهی در این فن به دست آورده بود و همه مهارت خود را در کتاب العمدة فی الجراحة گنجاند.

«الاصول فی شرح الفصول»، «جامع الغرض فی حفظ الصحۀ و دفع المرض»، «الشافی فی الطب»، «شرح الکلیات من کتاب القانون»، «المباحث المغربیة» و «حواش علی ثالث القانون» از جمله آثار وی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/78003/غ40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول