اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گفت‌وگوی فارس با عضو کمیسیون عمران مجلس

شعار سال منحصر به پلاکاردها نشود / سیاست دولت حمایت از تولید نبود

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار حماسه سیاسی و اقتصادی خواستار پرهیز از "شعار زدگی" در این زمینه شد و گفت: نباید شعار سال تنها منحصر به پلاکاردها و بنرها شود.

شعار سال منحصر به پلاکاردها نشود / سیاست دولت حمایت از تولید نبود

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، "حماسه سیاسی و اقتصادی" شعاری‌ است که به نظر می‌رسد باید زمینه‌ها و مؤلفه‌های تحقق آن بیش از پیش تبیین شود.

لزوم تجزیه و تحلیل و چگونگی خلق این دو حماسه موضوعی است که باید با کالبد شکافی دقیق برای همگان روشن شود تا توجهات به سمت آن سوق یابد.

ضمن اینکه لزوم بررسی میزان تحقق شعار سال گذشته که مرتبط با شعار امسال است و آسیب‌شناسی دقیق نقاط ضعف اجرای آن ضروری می‌نمایاند.

در همین‌ باره با سید حسن علوی نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو نشستیم. علوی اولویت مهم را در زمینه تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی، پرهیز از شعار زدگی می‌داند و می‌گوید: نباید توجه به این شعار تنها منحصر به پلاکاردها، بنرها و سربرگ نامه‌ها شود.

نماینده مردم سنندج عینیت یافتن و کار عملی در این شعار را لازمه تحقق صحیح آن عنوان می‌کند.

علوی در این مصاحبه از عدم توجه مناسب دولت دهم به بخش تولید گلایه می‌‌کند و می‌افزاید: سهم 30 درصدی بخش تولید به درستی به این بخش تزریق نشده است. 

وی معتقد است: به لحاظ رتبه کسب و کار نیز در مکان بسیار نازلی قرار داریم که به هیچ عنوان زیبنده ایران با بهره‌مندی از این امکانات و ظرفیت‌ها نیست.   

فارس: مؤلفه‌های تاثیرگذار در انتخاب شعار سال از نظر شما چیست؟

علوی: همانگونه که می‌دانید مقام معظم رهبری هرسال شعاری را به عنوان شعار سال انتخاب می‌کنند. امسال نیز شعار حماسه سیاسی و اقتصادی را به دو منظور بهبود فضای اقتصادی و کسب و کار و همچنین تقویت فضا و رقابت سیاسی سالم در نظر گرفته‌اند.

در بعد اقتصادی هدف شعار امسال پرهیز از اتکای بر نفت است. حتی رهبر چندین سال قبل تأکید داشتند که باید در چاه‌های نفتی را ببندیم. در واقع باید تمرکز را بر صادرات غیر نفتی قرار داده تا اقتصاد کشور بتواند بر روی پای خود بایستد.

حقیقت این است که در جهان امروز هیچ کشوری نمی‌تواند تنها متکی بر اقتصاد تک محصولی باشد و یکی از اصول حفظ استقلال همین مسئله است.

از بعد سیاسی شعار امسال هم باید ابتدا باید کارنامه سال 91 را مرور کنیم. سال گذشته یک سال تلخ و شیرین برای کشور ما بود. به این صورت که مشکلات و در عین حال دستاوردهایی داشتیم.

به عنوان مثال اختلافاتی که بین قوای مختلف کشور به وجود آمد، دود آن به چشم مردم رفت و رهبری را هم آزرده خاطر کرد. شعار امسال باید وحدت رویه ایجاد و زمینه‌ای را برای نزدیکی بین مسئولان قوا فراهم کند تا آرامش لازم برای افکار عمومی در جامعه نهادینه شود.

حماسه سیاسی در صورتی که شعاری نباشد و تنها به سربرگ نامه‌ها و درج در پلاکاردها محدود و منحصر نشود، با عملیاتی شدن آن زمینه ساز پیشرفت کشور و خلق حماسه سیاسی می‌شود.

فارس: میزان تحقق شعار سال گذشته را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

معتقدم در بحث هدفمندی یارانه‌ها سیاست دولت در راستای حمایت از تولید نبود. البته نه اینکه بخواهم جهت‌گیری قوه اجرایی کشور را به کل رد کنم ، اما می‌توانستند هدفمندی را به سمت تولید سوق داده و یارانه‌ها را به این بخش اختصاص دهند.

فارس: این موضوع را بیش‌تر تشریح کنید....

متاسفانه بسیاری از کارخانه‌‌ها و بنگاه‌های تولیدی تضعیف شده و موجب شد تولیدات داخلی آنگونه که مورد انتظار نظام و مردم بود رونق نگیرد و به همین دلیل، برخی بخش‌های اقتصادی نیز که متکی بر تولیدات داخلی بودند به تعطیلی کشیده و کارگران آنها بیکار شدند.

مجموع این شرایط زمینه وارد آمدن فشار به اقتصاد کشور را فراهم کرد و به جای آنکه صادرات کالاهای غیر نفتی رونق بگیرد، با افزایش واردات مواجه شدیم.

فکر می‌کنم سیاست هدفمندی یارانه‌ها به آن شکل که مدنظر بود اجرا نشد و 30 درصد سهم تولید که از هدفمندی یارانه‌ها عاید دولت شد، به درستی به این قسمت اختصاص نیافت و در نهایت موجب شد که چندان در راستای تحقق شعار حمایت از تولید و کار و سرمایه ایرانی حرکت نشده و ایرادات جدی به آن وارد شود.

فارس: به بحث عدم حمایت لازم از کار و سرمایه ایرانی اشاره کردید، مصادیق این حمایت نکردن را در چه مواردی می‌دانید؟

طبق آماری که اعلام شده به لحاظ فراهم بودن محیط کسب و کار در بین 180 کشور رتبه 164 جهان را در اختیار داریم که قابل تامل است.  شاید جالب باشد بدانید حتی کشورهایی مانند گرجستان، عراق و افغانستان در این زمینه رتبه بسیار بهتری از ما دارند، به گونه‌ای که گرجستان در مکان نهم و عراق در جایگاه 22 این رده‌بندی قرار دارد.

واقعا جای تاسف است در ایران با وجود برخورداری از امکانات فوق‌العاده مناسب خدادادی، ظرفیت و استعدادهای موجود در آن و منابع غنی و سرشار مختلف، شرایط برای ظهور و بروز این تولیدات بالا نبود.

همین یک مورد نشان می‌دهد زمینه حمایت از تولید و فراهم کردن محیط کسب و کار فراهم نشد.

==============

مصاحبه از: کیوان قاسمی

==============

انتهای پیام/79012/ی40/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول