سید مرتضی صفوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: تغذیه تأثیر مستقیمی بر توانمندی و توانایی اسپرم در مردان و بچهدار شدن زوجها دارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف مکرر مشروبات الکلی تأثیر سوء بر قدرت باروری در افراد دارد، تاکید کرد: افرادی که به هنگام لقاح الکل مصرف میکنند سبب تولد فرزندان کموزن میشوند.
محقق و پژوهشگر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: سلامتی فیزیکی و جسمی نوزادان کموزن تا پایان عمر آسیبپذیر میشود.
وی با بیان اینکه ناباروری در زوجین ناشی از کمبود تسترون یا اسپرم است ، ادامه داد: اشکال در میزان هورمون تسترون در مردان به هورمونهای موجود در مواد غذایی مربوط به دام و مصرف بیرویه کودها به گیاهان بر میگردد.
صفوی استفاده از هورمون در مرغداریها را روش ناپسندی خواند و افزود: استفاده از هورمونها برای پرورش مرغ، اختلالات هورمونی را در مردان ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: کمبود کلسیم در افراد از عوامل کاهش قدرت باروری در افراد است و این در حالی که امروزه با شیوع کمبود کلسیم در زنان جوان روبهرو هستیم.
محقق و پژوهشگر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از تحقیقات ضد و نقیض در ارتباط با اثرات قهوه بر باروری مردان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه نوشیدن قهوه به قدرت باروری صدمه میزند اما در برزیل پژوهشی انجام گرفت که مشخص شد، اسپرم مردان با مصرف قهوه فعالتر میشود.
وی با بیان اینکه سطح پایین ویتامین B سبب کاهش میزان اسپرم میشود، اظهار کرد: مصرف 90 میلیگرم ویتامین c در روز، هزار میلیگرم کلسیم، 400 واحد ویتامین D،400 میلیگرم اسیدفولیک و 11 میلیگرم روی در روز برای افزایش قدرت باروری در افراد ضروری است.
انتهای پیام/ح20/ض1002